LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΓρεβενάΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2019 13:23

ΠΟΕΔΗΝ: θα μπορούσε να είχε σωθεί ασθενής, αν υπήρχε αναισθησιολόγος

Στις ελλείψεις προσωπικού αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τον θάνατο ενός ασθενούς.

Με αφορμή τον θάνατο ενός ασθενή που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και τελικά κατέληξε από ανακοπή, η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η ζωή του θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε αναισθησιολόγος.

Όπως αναφέρετε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο για τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο και πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών οι εφημερίες είναι επισφαλείς και επικίνδυνες για τους ασθενείς. Υπηρετούν δύο Αναισθησιολόγοι για να καλύπτουν την καθημερινή εφημερία και τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα.

Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Στο Νοσοκομείο προσέρχονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018.

Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση.

Την περασμένη Πέμπτη 23/5/2019 1 η ώρα τα μεσάνυκτα προς Παρασκευή 24/5/2019 προσήλθε 57χρονος ασθενής με το ΕΚΑΒ με δύσπνοια. Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής.

Τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων.

Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων. 

Νοσοκομείο Γρεβενών

Κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Νοσοκομειακής Επιτροπής, του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε τη δεινή θέση, την οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών από το Σεπτέμβριο 2018, λόγω ελλείψεως ιατρού Αναισθησιολόγου από το πρόγραμμα εφημεριών. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 2 μόνιμοι ιατροί αναισθησιολόγοι, που καλύπτουν τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα καθώς και 20 εφημερίες/ μήνα.

Κατά συνέπεια, το Νοσοκομείο Γρεβενών που εφημερεύει καθημερινώς, τις υπόλοιπες ημέρες να εφημερεύει χωρίς ιατρό αναισθησιολόγο. Να υπενθυμίσουμε ότι, το Νοσοκομείο Γρεβενών εξυπηρετεί το Κατάστημα Κράτησης Φελλίου καθώς και αξιοσημείωτο αριθμό προσφύγων που διαμένουν στον ορεινό όγκο του νομού, δηλαδή πληθυσμό με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.

Δυστυχώς, αυτό έχει ως συνέπεια:

-την αύξηση του αριθμού των παραπομπών και διακομιδών ασθενών που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν στο Νοσοκομείο

-τη διακομιδή βαρέων πασχόντων υπό επισφαλείς συνθήκες με αυξημένη επικινδυνότητα για τη ζωή των ασθενών

-την αδυναμία αντιμετώπισης βαρέων πασχόντων που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από ιατρό Αναισθησιολόγο

-τη μείωση του αριθμού των τακτικών χειρουργείων

Παρά τη γνωστοποίηση του θέματος στην 3η   ΥΠΕ και τις επανειλημμένες – φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητή του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του θέματος, καμία λύση δεν βρέθηκε  στο χρονικό διάστημα των 10 μηνών. Η απαξίωση για την εύρεση λύσης του θέματος που πλέον έχει χρονίσει και έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, είναι θέμα αδιαφορίας ή πολιτική σκοπιμότητα προς το Νοσοκομείο για την μελλοντική υποβάθμιση του;

Να υπενθυμίσουμε ότι, ιατροί του Νοσοκομείου( παιδίατροι, παθολόγοι, χειρουργοί) όταν όμορα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας είχαν αντίστοιχα προβλήματα με εφημεριακή κάλυψη είχαν συνδράμει υπερβάλλοντας εαυτό με υπεράριθμες εφημερίες!

Επίσης, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα Παιδιατρικών Επειγόντων του Νοσοκομείου Φλώρινας καθώς δεν υπηρετούσε κανένας Παιδίατρος, η διοίκηση  της 3ης  ΥΠΕ, μετακινούσε παιδιάτρους από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δ.Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα ενός έτους! Εύλογο λοιπόν το ερώτημα γιατί δεν ανευρέθηκε παρόμοια λύση για το Νοσοκομείο Γρεβενών?

Τα όρια της υπομονής έχουν εξαντληθεί! Ως πότε θα υφίσταται ο εμπαιγμός; Το θέμα επιζητά άμεση λύση, χωρίς κωλυσιεργία, υποκρισία και ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής!

Ο σεβασμός προς τους πολίτες και  η επισφαλής status quo, μας επιβάλλουν πλέον να προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις.

Η διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας των πολιτών απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα! Οι πολίτες του Νομού Γρεβενών, είναι πολίτες της Ευρώπης και έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας και ισότιμη αντιμετώπιση, όπως κάθε πολίτης σε κάθε περιοχή της Ελλάδος!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝτοκουμέντο από τη Συρία: Τούρκοι βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή με δημοσιογράφους (βίντεο)Χθες 18:01 | Ειδήσεις

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από την αιματοχυσία στην πόλη Ρας αλ-Αΐν. Βίντεο από εν ψυχρώ εκτελέσεις στους δρόμους της Ταλ Αμπιάντ. Στην μάχη και ο συριακός στρατός.

Εγείρουν θέμα τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω!Χθες 14:55 | Ειδήσεις

Που και πότε ανακινήθηκε εκ νέου το «παραλήρημα» των γειτόνων, περί ύπαρξης εθνικής μειονότητας στα μεγάλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Άγριο φονικό: Τον μαχαίρωσε η πρώην γυναίκα τουΧθες 22:54 | Τοπικά Νέα

Το θύμα διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Τι υποστηρίζει η γυναίκα που συνελήφθη.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: καρέ-καρέ η διάρρηξη σε κατάστημα με χαλιά (βίντεο)Χθες 17:22 | Ειδήσεις

Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία του μαγαζιού, ενώ φαίνεται πως ήξεραν σε ποιο γραφείο βρίσκονταν τα χρήματα, αφού έδρασαν αστραπιαία.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Άγριες Μέλισσες”: καθηλωτικά τα νέα επεισόδια (εικόνες)23:59Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε καρότσα τρακτέρ με βαμβάκι (εικόνες)23:47Ρεκόρ εισπράξεων για την ταινία “Τζόκερ” (βίντεο)23:36Τρόμος για ηλικιωμένη: Την χτύπησαν και την λήστεψαν μέσα στο σπίτι της (εικόνες)23:25Έκθεση “Discover Dogs”: Εντυπωσίασαν τα λαγωνικά του Λιμενικού (βίντεο)23:13Άγριο φονικό: Τον μαχαίρωσε η πρώην γυναίκα του23:00Η Ελένη Φουρέιρα τραγούδησε σε εκδήλωση για τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)22:48Πολωνία: Θρίαμβος του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές22:36Ο Άσαντ στέλνει στρατό στην βόρεια Συρία22:25Έβγαλε το VAR... οφσάιντ για να φορτίσει το κινητό του22:12Διαδικτυακή ομάδα βρίσκει κλεμμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα (βίντεο)21:58Κακοποίηση 11χρονης: ξέσπασαν οι γονείς της για το αίτημα αποφυλάκισης του κατηγορουμένου (βίντεο)21:45Εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια σε παραλία του Πόρτο Ράφτη (βίντεο)21:31“Αν ήμουν πλούσιος”: συνωμοσίες, σπατάλες και… μπλεξίματα (εικόνες)21:18Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Προμηθέα21:05Μετανιωμένη η παιδοκτόνος της Πετρούπολης (βίντεο)20:51Μόνο στον ΑΝΤ1: Αλισβερίσι ναρκωτικών έξω από την ΑΣΟΕΕ (βίντεο)20:38Κατάρρευση του υπό ανέγερση Hard Rock Hotel στη Νέα Ορλεάνη (βίντεο)20:25Ιστορική νίκη της Λάρισας στην Basket League20:11Αποκλειστικό ΑΝΤ1: καρέ-καρέ η διάρρηξη σε κατάστημα με χαλιά (βίντεο)19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο