LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΓρεβενάΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2019 13:23

ΠΟΕΔΗΝ: θα μπορούσε να είχε σωθεί ασθενής, αν υπήρχε αναισθησιολόγος

Στις ελλείψεις προσωπικού αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τον θάνατο ενός ασθενούς.

ασθενοφόρο

Με αφορμή τον θάνατο ενός ασθενή που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και τελικά κατέληξε από ανακοπή, η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η ζωή του θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε αναισθησιολόγος.

Όπως αναφέρετε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο για τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο και πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών οι εφημερίες είναι επισφαλείς και επικίνδυνες για τους ασθενείς. Υπηρετούν δύο Αναισθησιολόγοι για να καλύπτουν την καθημερινή εφημερία και τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα.

Το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο τουλάχιστον 10 εφημερίες το μήνα από Αναισθησιολόγο. Στο Νοσοκομείο προσέρχονται έκτακτα σοβαρά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος ιατρός να χειρουργηθούν. Αναγκάζονται να διακομίζονται σε άλλο Νοσοκομείο της περιοχής με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το ζήτημα το οποίο υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2018.

Όταν λείπει με άδεια ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους ασθενείς. Αλλοιώθηκε ο δευτεροβάθμιος ρόλος του Νοσοκομείου, μειώνονται τα χειρουργεία και αυξάνεται ο κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών οι οποίοι χρειάζονται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση.

Την περασμένη Πέμπτη 23/5/2019 1 η ώρα τα μεσάνυκτα προς Παρασκευή 24/5/2019 προσήλθε 57χρονος ασθενής με το ΕΚΑΒ με δύσπνοια. Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος να τον διασωληνώσει και κατέληξε από ανακοπή. Εάν υπήρχε αναισθησιολόγος μπορεί να ζούσε ο ασθενής.

Τα ψέματα, ο τσαμπουκάς και η εικονική πραγματικότητα δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων.

Χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημόσια Υγεία όμως είναι στον αυτόματο πιλότων των υπερπλεονασμάτων. 

Νοσοκομείο Γρεβενών

Κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Νοσοκομειακής Επιτροπής, του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε τη δεινή θέση, την οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών από το Σεπτέμβριο 2018, λόγω ελλείψεως ιατρού Αναισθησιολόγου από το πρόγραμμα εφημεριών. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 2 μόνιμοι ιατροί αναισθησιολόγοι, που καλύπτουν τις τακτικές ανάγκες του χειρουργικού τομέα καθώς και 20 εφημερίες/ μήνα.

Κατά συνέπεια, το Νοσοκομείο Γρεβενών που εφημερεύει καθημερινώς, τις υπόλοιπες ημέρες να εφημερεύει χωρίς ιατρό αναισθησιολόγο. Να υπενθυμίσουμε ότι, το Νοσοκομείο Γρεβενών εξυπηρετεί το Κατάστημα Κράτησης Φελλίου καθώς και αξιοσημείωτο αριθμό προσφύγων που διαμένουν στον ορεινό όγκο του νομού, δηλαδή πληθυσμό με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.

Δυστυχώς, αυτό έχει ως συνέπεια:

-την αύξηση του αριθμού των παραπομπών και διακομιδών ασθενών που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν στο Νοσοκομείο

-τη διακομιδή βαρέων πασχόντων υπό επισφαλείς συνθήκες με αυξημένη επικινδυνότητα για τη ζωή των ασθενών

-την αδυναμία αντιμετώπισης βαρέων πασχόντων που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από ιατρό Αναισθησιολόγο

-τη μείωση του αριθμού των τακτικών χειρουργείων

Παρά τη γνωστοποίηση του θέματος στην 3η   ΥΠΕ και τις επανειλημμένες – φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητή του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του θέματος, καμία λύση δεν βρέθηκε  στο χρονικό διάστημα των 10 μηνών. Η απαξίωση για την εύρεση λύσης του θέματος που πλέον έχει χρονίσει και έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, είναι θέμα αδιαφορίας ή πολιτική σκοπιμότητα προς το Νοσοκομείο για την μελλοντική υποβάθμιση του;

Να υπενθυμίσουμε ότι, ιατροί του Νοσοκομείου( παιδίατροι, παθολόγοι, χειρουργοί) όταν όμορα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας είχαν αντίστοιχα προβλήματα με εφημεριακή κάλυψη είχαν συνδράμει υπερβάλλοντας εαυτό με υπεράριθμες εφημερίες!

Επίσης, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα Παιδιατρικών Επειγόντων του Νοσοκομείου Φλώρινας καθώς δεν υπηρετούσε κανένας Παιδίατρος, η διοίκηση  της 3ης  ΥΠΕ, μετακινούσε παιδιάτρους από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δ.Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα ενός έτους! Εύλογο λοιπόν το ερώτημα γιατί δεν ανευρέθηκε παρόμοια λύση για το Νοσοκομείο Γρεβενών?

Τα όρια της υπομονής έχουν εξαντληθεί! Ως πότε θα υφίσταται ο εμπαιγμός; Το θέμα επιζητά άμεση λύση, χωρίς κωλυσιεργία, υποκρισία και ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής!

Ο σεβασμός προς τους πολίτες και  η επισφαλής status quo, μας επιβάλλουν πλέον να προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις.

Η διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας των πολιτών απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα! Οι πολίτες του Νομού Γρεβενών, είναι πολίτες της Ευρώπης και έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας και ισότιμη αντιμετώπιση, όπως κάθε πολίτης σε κάθε περιοχή της Ελλάδος!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο