LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2019 06:00

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Δευτέρα

Με διαφορετικά πρόσωπα του καιρού κατά τόπους ξεκινά η εβδομάδα. Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στο Ιόνιο, για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες/ Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων νωρίς το πρωί στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και την νύχτα πιθανώς στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, την Στερεά και την Πελοπόννησο, με παροδικές ασθενείς βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Θα φυσούν νοτιάδες, 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο (live)18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο