LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρού /

EMY

Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2015 17:40

Δελτίο καιρού για τους αγρότες

Με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την υγρασία θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ποιές συστάσεις κάνουν στους καλλιεργητές οι γεωπόνοι.

Δελτίο Καιρού για Αγρότες

Με καιρικές συνθήκες «ιδανικές» για την ανάπτυξη ασθενειών στα φυτά θα κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες, γι΄ αυτό οι καλλιεργητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα παραμείνουν οι έντονες βροχοπτώσεις, η ομίχλη και η υγρασία.

Για την Παρασκευή, αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησια του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασια θα φθάσει ως τους 15 βαθμους Κελσίου στην Β. Ελλαδα, ως τους 17 στην κεντρική χώρα και ως τους 21 στις νοτιότερες περιοχές, ενώ θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί οι νοτιάδες στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Παρακάτω δείτε τι καιρό θα κάνει αύριο σε 20 περιοχές της χώρας και την αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό.

Οδηγίες για τους αγρότες

Από επιτόπιες παρατηρήσεις του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας σε  οπωρώνες της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, ιδιαίτερα στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, οι ροδακινιές στο μεγαλύτερο ποσοστό τους βρίσκονται στο στάδιο του φουσκώματος των οφθαλμών και σε μερικές πρώιμες ποικιλίες στο στάδιο της ρόδινης κορυφής.

Η μόλυνση των ανθέων από την φαιά σήψη, δηλαδή τη Μονίλια, ευνοείται από υγρό και βροχερό καιρό και μεταδίδεται μέσω του αέρα και της βροχής. Η εξάλειψη των εστιών μόλυνσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με αφαίρεση των κλαδιών που εμφανίζουν έλκη. Για την προστασία των οπωρώνων την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο συνιστώνται δύο ψεκασμοί με τα κατάλληλα μυκητοκτόνα και πάντα με την συμβουλή των τοπικών γεωπόνων.

Ο καιρός σε 20 αγροτικές περιοχές

Δελτίο για αγρότες - πρόγνωση 27-03-2015

Δείτε το Δελτίο Καιρού για τους Αγρότες, με τον Τάσο Αρνιακό:

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο