LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2018 08:43

Σπάνια ελάφια του Δαυίδ με GPS στην φύση (φωτό)

Φοράνε μικροτσίπ και GPS ώστε οι ερευνητές να παρακολουθούν τις συνήθειες και τις διαδρομές τους.

Ελάφια του Δαυίδ

Ελεύθερα αφέθηκαν στη φύση 47 σπάνια Ελάφια του Δαυίδ (milu deer), συγκεκριμένα στον υγροβιότοπο γύρω από τη λίμνη Πονγιάνγκ, με στόχο τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και την προστασία του οικοσυστήματος της μεγαλύτερης λίμνης γλυκού νερού της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που αφήνονται ελεύθερα τα σπάνια ελάφια στον δρυμό αυτό της ανατολικής επαρχίας Τσιανγκσί, όπου το είδος εξαφανίστηκε πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Το Ελάφι του Δαυίδ είναι το πιο σημαντικό είδος του υγροβιότοπου. Αυτά που απελευθερώθηκαν ζυγίζουν έως 200 κιλά, η ηλικία τους μπορεί να φθάσει έως 10 έτη, τους έχουν εμφυτεύσει ένα μικροτσίπ ταυτότητας ενώ φέρουν και κολάρο GPS, ώστε οι ερευνητές να παρακολουθούν τις συνήθειες και τις διαδρομές τους. Σε περίπτωση που δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον, οι ειδικοί μπορούν έγκαιρα να τους παράσχουν βοήθεια.

Το 2013 οι ερευνητές μετέφεραν δέκα Ελάφια του Δαυίδ στο Εθνικό Υγροβιότοπο της Λίμνης Πονγιάνγκ στο πλαίσιο ενός πενταετούς προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρακολουθούσαν εάν τα σπάνια αυτά ζώα μπορούσαν να προσαρμοστούν και να αναπαραχθούν στο περιβάλλον αυτό. Μέσα στην πενταετία τα ελάφια αναπαράχθηκαν και έφθασαν τα 21, ενώ τα επόμενα δέκα χρόνια θα αφεθούν και άλλα ελεύθερα γύρω από το Πάρκο της Λίμνης.

Ελάφια του Δαυίδ

Ελάφια του Δαυίδ

Ελάφια του Δαυίδ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚίναGPSλίμνηελάφια
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο