LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2017 18:36

Το πρώτο τρένο που τροφοδοτείται 100% με ηλιακή ενέργεια είναι γεγονός

Το πρώτο 100% ηλιακό τρένο παγκοσμίως ξεκίνησε λειτουργία στην παραθαλάσσια πόλη Μπάιρον Μπέι στην Αυστραλία.

τρένο - ηλιακό - Byron Bay Railroad

Η σιδηροδρομική εταιρεία Byron Bay Railroad Company ανακαίνισε τρία χιλιόμετρα σιδηροδρόμου, και εξόπλισε το τρένο της διαδρομής με μια ηλιακή συστοιχία 6,5 κιλοβάτ με εύκαμπτα ηλιακά πάνελ. Η περιορισμένη υπηρεσία ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, με την πλήρη υπηρεσία να αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Η ανακαίνιση και αποκατάσταση του σιδηρόδρομου που ενώνει την πόλη με ένα θέρετρο έγινε με σκοπό να προσφέρει οικονομικά προσιτά μέσα μαζικής μεταφοράς για ντόπιους και επισκέπτες.  Το μικρό τρένο θα διαθέτει 100 θέσεις και χώρο για όρθιους επιβάτες, καθώς και αποσκευές, ποδήλατα και ιστιοσανίδες.

Τα ευέλικτα ηλιακά πάνελ που καλύπτουν την οροφή του τρένου παράγουν ενέργεια που αποθηκεύεται σε ένα σύστημα μπαταριών 77 κιλοβατωρών, το οποίο μπορεί επίσης να φορτίσει μεταξύ διαδρομών μέσω ενός ηλιακού πίνακα 30 κιλοβάτ στον κεντρικό σταθμό.

Η μπαταρία- όπως γράφει η naftemporiki.gr- έχει περίπου την ίδια χωρητικότητα με αυτές στα τελευταία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το τρένο μπορεί να κάνει 12 έως 15 διαδρομές με μία φόρτιση, καθώς η ηλιακή αμαξοστοιχία χρησιμοποιεί περίπου τέσσερις κιλοβατώρες για κάθε σκέλος της διαδρομής. Το σύστημα πέδησης ανακτά περίπου το 25% της αναλωμένης ενέργειας κάθε φορά που χρησιμοποιούνται τα φρένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της. Ο φωτισμός της αμαξοστοιχίας, τα συστήματα ελέγχου και αερισμού επίσης τροφοδοτούνται όλα από μπαταρίες.

Ένας από τους δύο παλιούς πετρελαιοκινητήρες της αμαξοστοιχίας αποτελεί ακόμα μέρος της, ως εφεδρικός κινητήρας και για λόγους βάρους και ισορροπίας.

τρένο - ηλιακό - Byron Bay Railroad

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο