LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2016 14:19

Κομισιόν Vs Netflix-Amazon για τις ευρωπαϊκές παραγωγές

Η Κομισιόν ζητά από τις υπηρεσίες να προσφέρουν στους χρήστες ευρωπαϊκό περιεχόμενο κατά τουλάχιστον 20% σε ταινίες και σειρές.

AP - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Κομισιόν - ταινίες - Netflix - Amazon Prime - ευρωπαϊκές παραγωγές

Ένα σύστημα ποσοστώσεων για υπηρεσίες on-demand και streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών όπως το Netflix και το Amazon Prime πρότεινε την Τετάρτη (25/5) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ζητά από τις υπηρεσίες να προσφέρουν στους χρήστες ευρωπαϊκό περιεχόμενο κατά τουλάχιστον 20% σε ταινίες και σειρές.

Παράλληλα, πιέζει να δοθεί σε μεμονωμένα κράτη - μέλη της ΕΕ να αναγκάζουν τις υπηρεσίες να  επενδύσουν σε ευρωπαϊκές ταινίες και σειρές.

Η πρόταση της Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να ζητούν από τις υπηρεσίες on-demand που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους να συνεισφέρουν οικονομικά σε ευρωπαϊκές δημιουργίες, ανακοίνωσαν οι Αντρους Άνσιπ και Γκίντερ Έτινγκερ από την Κομισιόν.

Προς το παρόν, οι υπηρεσίες αυτές δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία που απαιτεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα να έχουν στο πρόγραμμά τους πολλές ευρωπαϊκές παραγωγές, σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κυριαρχούν οι αμερικανικές παραγωγές.

Οι νέες προτάσεις έρχονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για αύξηση της επένδυσης στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία.

Τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα επενδύουν περισσότερο από τους διαδικτυακούς φορείς σε νέες παραγωγές, σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ.

Φορείς μετάδοσης όπως το BBC επενδύουν περίπου το 20% του τζίρου τους σε νέες παραγωγές. Για τις υπηρεσίες streaming, αυτό το νούμερο πέφτει μετά βίας στο 1%, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ.

Αν και εκτιμάται ότι οι προτάσεις δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους δύο κολοσσούς στον τομέα της ψυχαγωγίας, καθώς και οι δύο εταιρείες επενδύουν σε ευρωπαϊκό και τοπικό περιεχόμενο, προκειμένου να κάνουν το προϊόν τους ελκυστικό για τους πελάτες τους, οι πρώτες αντιδράσεις είχαν εμφανιστεί ήδη από το προηγούμενο διάστημα.

«Άκαμπτες αριθμητικές ποσοστώσεις κινδυνεύουν να πνίξουν την αγορά των υπηρεσιών on-demand οπτικοακουστικών μέσων», ανέφερε το Netflix σε γραπτή απάντησή του προς την Κομισιόν.

«Μια υποχρέωση να έχουν περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται σε μια αριθμητική ποσόστωση μπορεί να δυσκολέψει τους νέους παίκτες να επιτύχουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο» σημειώνει η εταιρεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ”: Η Πέγκυ Ζήνα συναντά τη Μελίνα Ασλανίδου06:36Γάζα: Διπλωματικός πυρετός για την επίτευξη εκεχειρίας06:23Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι06:09Γλυφάδα: Καρχαριοειδές εμφανίστηκε στην παραλία (εικόνες)23:59Ρέθυμνο: Τουρίστας πέθανε στο ξενοδοχείο23:49Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)23:38Δωρεά οργάνων: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της23:25Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση23:12Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την εκεχειρία και προχωρά στην επιχείρηση στη Ράφα22:58Ενδομητρίωση: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας;22:45Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Τι προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ 22:31Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε22:18Πειραιάς: Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίου22:04Eύβοια - Τροχαίο: “Τούμπαρε” αυτοκίνητο με μητέρα και μωρό (εικόνες)21:51Μάρλεν Ντίτριχ: Η Γερμανίδα που κατέκτησε τον κόσμο 21:37Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου: Αυξημένη η κίνηση21:24Γάζα – Κολούμπια: Οι διαμαρτυρίες…ακυρώνουν τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης21:10Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες) 20:57Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο