LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2024 23:32 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2024 23:38

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στη Ράφα (βίντεο)

Από αέρος και εδάφους έχει μπει στη Ράφα ο στρατός του Ισραήλ, παρά τις εκκλήσεις να μην το κάνει.

Ράφα - Γάζα - πόλεμος

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας οι δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν από αέρος της Ράφα, ενώ ανακοινώθηκε πως έχουν μπει και τανκς στην πόλη όπου έχουν βρει καταφύγιο ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από τη  Γάζα.

Το Ισραήλ είχε προηγουμένως απορρίψει την πρόταση εκεχειρίας που αποδέχθηκε η Χαμάς, ενώ από το πρωί έστελνε μηνύματα στους αποκλεισμένους στη Ράφα να εκκενώσουν προς τα βόρεια, σε περιοχές όπως η ισοπεδωμένη Χαν Γιουνίς, όπου λέγεται πως θα τους παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από τη Ράφα αποτυπώνουν χτυπήματα από αέρος.

Oι συγγενείς των ομήρων εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση του Ισραήλ να προχωρήσει σε συμφωνία εκεχειρίας και επιστροφή τους, ενώ πλήθος κόσμου έχει βγει στους δρόμους της χώρας, ζητώντας τη συμφωνία.

Ισραήλ - όμηροι - διαδήλωση

Και οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Γάζα, όσο και στη Δυτική Όχθη, πανηγύρισαν στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Χαμάς για εκεχειρία.

Η ένοπλη ομάδα του Παλαιστινιακού Τζιχάντ «Αλ Κουντς» εκτόξευσε ρουκέτες στην ισραηλινή πόλη Σντερότο και Νιρ Αμ, ως απάντηση στην εισβολή στη Ράφα, όπως ανακοινώθηκε, ενώ στο Ισραήλ ήχησαν και πάλι οι σειρήνες του πολέμου.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς "να κάνουν το κάτι παραπάνω που απαιτείται προκειμένου να μια συμφωνία να γίνει πραγματικότητα και να σταματήσει ο πόνος που υπάρχει τώρα" στη Γάζα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

"Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί πολύ από τις ενδείξεις ότι μπορεί να επίκειται μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα", ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ. "Ο Γενικός Γραμματέας υπενθυμίζει στα μέρη πως η προστασία των αμάχων είναι υψίστης σημασίας στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τα γυμνάσια με πυρηνικά θα ηρεμήσουν τους “θερμοκέφαλους” στη Δύση

Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)

Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο ΑΝΤ1 στο εσωτερικό του ναού (αποκλειστικές εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπησηΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμόΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τραγικό απολογισμό είχε η σύγκρουση δύο πλοίων στον ποταμό Δούναβη στην Ουγγαρία.

19η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχήΣήμερα 11:16 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Τουρκίας, που συμπίπτει με την Ημερα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκατζ για παραίτησηΣήμερα 07:50 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την ''απειλή'' να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενοκτονία Ποντίων - Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται14:02Μπάρες σοκολάτας από τον Νικόλα Καρβέλα (βίντεο)13:48Γενοκτονία Ποντίων - Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση φιλίας χωρίς αναγνώριση του εγκλήματος13:35Ουγγαρία - Δούναβης: Φονική σύγκρουση σκαφών στον ποταμό13:21Προεδρικές εκλογές στη Δομινικανή Δημοκρατία με φόντο την κρίση στην Αϊτή 13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι ευχάριστες εξελίξεις και οι προβλέψεις της εβδομάδας (βίντεο)12:54Γερμανία: Drone με ρωσική σημαία πέταξε πάνω από το Κοινοβούλιο (βίντεο)12:41Conference League: Επί ποδός η ΕΛΑΣ ενόψει του τελικού12:27H Ουκρανία κατέρριψε και τα 37 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας12:13Μητσοτάκης: Οικονομία, ψηφιακό σχολείο και “Προλαμβάνω” στην εβδομαδιαία ανασκόπηση11:5919η Μαΐου - Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχή11:46“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα11:32Αντικειμενικές τιμές: Τι αλλάζει σε 12 Δήμους 11:19Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών (βίντεο)11:06Μαρούσι: Συμπλοκή με ανήλικους στον ΗΣΑΠ 10:52Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού10:38Γενοκτονία των Ποντίων - Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας10:24Αγία Βαρβάρα: Χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε ζημιές10:10Ρόδος: Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν μαζί με τον διακινητή τους 09:57Ιράν: Νέα δίκη για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί09:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο