LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣΔημοσίευση: Χθες 11:05

Το 4ο πλοίο

Ο Τάσος Τέλλογλου γράφει για την τέταρτη φρεγάτα “Belharra”, την παραγγελία για τα υποβρύχια που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών.

ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ

Η χώρα έμαθε την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου από το στόμα του Υπουργού Αμύνης, κ.Νίκου Δένδια, ότι ξεκινάει διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει μια 4η φρεγάτα “Belharra”.

Και από το στόμα του πρωθυπουργού έμαθε ότι «Η δαπάνη της νέας αγοράς έχει προϋπολογιστεί κατά τρόπο που δεν διαταράσσει τη δημοσιονομική μας συνέπεια. Κρίθηκε, ωστόσο, απαραίτητη, αφού η θωράκιση της πατρίδας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Πού αναφέρεται η φράση του κ. Μητσοτάκη με το “ωστόσο”; Στο γεγονός ότι η νέα, 4η φρεγάτα αφορά έναν 12ετη σχεδιασμό ή όπως το είπε ο κ. Δένδιας «Οι προσθήκες αυτές έχουν ενταχθεί στον 12χρονο Μακροπρόθεσμο Προγραμματισμό Αμυντικών Εξοπλισμών, ο οποίος παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό και στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ενημερωθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και θα τον παρουσιάσω στο ΚΥΣΕΑ να τον υιοθετήσει. Το 12ετές Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα συνοδεύεται και από μια πρόβλεψη 20ετούς χρονικού ορίζοντα, νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το Ναυτικό είχε ένα υπόλοιπο 800 εκατομμυρίων ευρώ για αγορές πλοίων, όταν εξελέγη η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα χρήματα αυτά δεν έφταναν για να παραγγελθεί ένα ολόκληρο καινούργιο πλοίο ούτε κάνει για να ανακαινιστούν οι ΜΕΚΟ, τα πιο σημαντικά πλοία επιφανείας που διαθέτει μέχρι σήμερα ο Στόλος μας.

Την προηγούμενη φορά που το Ναυτικό υλοποίησε ένα μεγάλο πρόγραμμα πλοίων, με τα υποβρύχια 214, έφτασε να μην μπορεί να το πληρώσει, καθώς δεν διέθετε τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή η χώρα είχε χρεοκοπήσει.

Τώρα, κρίθηκε ότι μπορεί να βρει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα στοιχίσουν τα πλοία με τα όπλα τους ή να παραστήσει ότι θα τα βρει.

Έτσι και αλλιώς, έως το τέλος του χρονικού ορίζοντα, θα μεσολαβήσουν 3 κυβερνήσεις και οι προκαταβολές θα έχουν δοθεί...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
TikToker ισχυρίζεται ότι η ζωή σταμάτησε το 2020: “Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν είναι καν πραγματικός” (βίντεο)23:59Iron Maiden: Παγκόσμια περιοδεία για τα 50 χρόνια από την ίδρυση τους23:46Φωτογράφος διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ξεκίνησε από την Κίνα 23:34Τροχαίο δυστύχημα στο Πήλιο: Αυτοκίνητο με 2 επιβάτες, έπεσε σε χαράδρα23:21Φωτιές σε Σάμο και Κάρπαθο (εικόνες) 23:09Καρκίνος του προστάτη: Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες για τη νόσο22:56Super League: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη πριν την Ευρώπη22:44Απάτη: 40000 ευρώ από την Πάτρα κατέληξαν στις Σέρρες22:33ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 27 Σεπτεμβρίου22:21Ισραήλ - Λίβανος: Η εκκληση του ΟΗΕ και η απάντηση Νετανιάχου22:10Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Του έχει πάρει… τον αέρα21:57Πτήση τρόμου στην Κολομβία: “Παναγία μου, θα πεθάνουμε” (βίντεο)21:43Καιρός: Σάββατο με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες21:30Βόρεια Ελλάδα: Καθηγητής Πανεπιστημίου εκβίαζε ερευνητές προγραμμάτων21:18Hellenic Train: Πότε επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη διαδρομή Κιάτο - Αίγιο - Κιάτο21:05Κατσούρης: “Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε κρίσιμα πόστα πρέπει να τιμωρηθούν”, λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του (βίντεο)20:51Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 1100 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε μια μέρα20:38Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)20:24ΕΕΣ – Ηρώδειο: Συναυλία για την ειρήνη και την αλληλεγγύη (εικόνες)20:11Weekenders: Αύριο η πρεμιέρα στις 8:50 στον ΑΝΤ1 19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο