LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2024 16:30

Κακοκαιρία “Atena”: Πρώτη γεύση φθινοπώρου...

Ο Τάσος Αρνιακός, γράφει για τα τοπικά έντονα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες και ημέρες, αλλά και την... αναμενόμενη από τους ειδικούς “επιστροφή” του φθινοπώρου... από τα παλιά!

ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ

Το πρώτο... καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό φθινοπωρινού τύπου, κατέφθασε από την Ιταλία και το βόρειο Ιόνιο...

Θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, φέρνοντας ραγδαίες βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, κεραυνοπτώσεις, υδροστρόβιλους και μπουρίνια, φαινόμενα δυνητικά επικίνδυνα σε πολλές περιπτώσεις και περιοχές.

Η αναμενόμενη μεγάλη τοπικά ένταση των φαινομένων, οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό της θάλασσας του Ιονίου διατηρεί καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ερχόμενο σε επαφή με την ψυχρή αέρια μάζα, που μεταφέρει το βαρομετρικό χαμηλό, θα δημιουργήσει συνθήκες μεγάλης ατμοσφαιρικής αστάθειας, με την ανάπτυξη ογκωδών καταιγιδοφόρων νεφών.

Οι πιθανές συνέπειες αυτής της κακοκαιρίας, τουλάχιστον στα δυτικά, είναι τοπικές πλημμύρες, θυελλώδεις ριπαίοι άνεμοί, χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν πρώτα και κυρίως τα Επτάνησα, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και αργότερα, μέχρι το απόγευμα, την Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα μεταφερθούν στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και στις Σποράδες, για να καταλήξουν το απόγευμα της Τετάρτης στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίο και στη συνέχεια να εξασθενήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι τις βροχές τις έχουμε μεγάλη ανάγκη για να ποτιστεί και να δροσιστεί η διψασμένη γη, τα δέντρα, τα φυτά και βέβαια για να ανεβεί λίγο η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα.

Όμως, εάν οι απορροές υποδοχής αυτής της ραγδαιας βροχής δεν καταφέρουν να απορροφήσουν και διοχετεύσουν με επάρκεια και ασφάλεια τους τόνους νερού, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα και θα βρεθούμε για πολλοστή φορά από το “Δόξα τω Θεώ”’ στο “Βοήθα, Παναγιά”.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν για την συνέχεια, φέτος θα έχουμε ένα φθινόπωρο των παιδικών μας χρόνων. Μακάρι...

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Πανσέληνος: Απόψε το “φεγγάρι του θερισμού”23:59Κέιτ Μίντλετον: Επέστρεψε στα καθήκοντα της η πριγκίπισσα της Ουαλίας23:48Βόλος: Κρίσιμη επέμβαση για τον 69χρονο που δέχθηκε επίθεση με καμάκι από τον γιο του 23:38Νετανιάχου: Οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ θα γυρίσουν στα σπίτια τους (βίντεο)23:24Ξηρασία - Ζιμπάμπουε: Σκοτώνουν τους ελέφαντες γιατί λιμοκτονούν23:11Γαλλία - Νέα υπόθεση “Ζιζέλ Πελικό”: Ο σύζυγός της τη νάρκωνε για να ασελγεί επάνω της22:57Ουκρανία - Ζελένσκι: Έχω έτοιμο το “σχέδιο νίκης” που θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν 22:44“X”: Χακαρίστηκαν πολλοί λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική22:30Έφτασε στην Ελλάδα ο Μαρσιάλ, αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ (εικόνες) 22:17Eurovision: Το κοινό θα επιλέξει την φετινή ελληνική συμμετοχή22:04Παύλος Φύσσας: Πορεία για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του (εικόνες)21:50Κόκκινα δάνεια: “Θηλιά” στο λαιμό των πολιτών21:37Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια φθηναίνουν (βίντεο) 21:23Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοι21:09Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών: “Έρχονται” άτοκα δάνεια για τα νοικοκυριά 20:56Νοτοπούλου για Κασσελάκη: Είναι θρασύδειλος και ξέρει ότι λέω την αλήθεια20:42Αποκλεισμό σε αθλητή επειδή έκανε τον σταυρό του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο 20:29ΓΣΕΕ: Απεργία για ακρίβεια, στεγαστική κρίση και ΣΣΕ20:15Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη20:02Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας 19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο