LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑΔημοσίευση: 29 Μαρτίου 2019 11:18

Κλέφτες του χρόνου!

*Η Πωλίνα Κολοκοτρώνη είναι δημοσιογράφος (ανταποκρίτρια για την Βόρεια Ελλάδα) στον ΑΝΤ1.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΩΛΙΝΑ

Θεωρείται πολύ σημαντικός. Τόσο, που αν υπήρχε χρηματιστήριο χρόνου, θα είχαμε επενδύσει όλοι. Αν είχε εφευρεθεί τράπεζα χρόνου, θα είχαμε φροντίσει να κάνουμε αποταμίευση όλοι. 

Οι νεότεροι βιάζονται να κυλήσει γρήγορα, οι μεγαλύτεροι φοβούνται ότι τελειώνει κι όσοι βρίσκονται στην ενδιάμεση κατάσταση, οι μεσήλικες, όπως εγώ, τρέχουν να τον προλάβουν γιατί ποτέ δεν φτάνει για όλα. 

Μας έχουν μάθει,  πως κάθε δευτερόλεπτο, είναι πολύτιμο και δεν γίνεται να  αφήνουμε τις μέρες μας να περνούν άσκοπα, ούτε να χαραμίζουμε τις ώρες μας σε πράγματα χωρίς ουσία.

Κι όλοι αυτοί που μας χασομερούν και μας τρώνε το χρόνο,  καλό είναι να τους κρατάμε μακριά. Είναι οι κλέφτες του χρόνου μας και το πρέπον είναι να  έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τους αποφεύγουμε. 

Και κάπου εδώ ας αναλογιστούμε:

Τελικά τι είναι ο χαμένος χρόνος; Μήπως είναι ένα παραμύθι;  Μήπως για να τον κερδίσουμε πρέπει να τον ξοδέψουμε, να τον χάσουμε, να τον αφήσουμε να περάσει. 

Έχουμε βάλει σε μια σειρά, τις υποχρεώσεις, τη δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους και πασχίζουμε να τα προφτάσουμε όλα, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, από το οποίο, εννοείται,  δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ούτε για λίγο, γιατί μετά δεν θα φτάσει το 24ωρο για τα πάντα. 

Οπότε δεν είναι δυνατόν να χαζεύουμε δεξιά κι αριστερά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να τελειώνουμε με όσα είναι σημαντικά κι αν μείνει χρόνος μετά ... βλέπουμε. Ας κάνει τότε ο καθένας ότι θέλει. Αρκεί να φροντίσει να έχει κι ένα νόημα, κοινώς να περάσει τον ελεύθερο του χρόνο εποικοδομητικά. 

Κάπου δηλαδή… ώπα όμως!

Κι ας μην τα προλάβω όλα, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Κι επιτέλους που το κακό να αρχίσω να απολαμβάνω λίγο περισσότερο όσα με κάνουν να νιώθω όμορφα;

Λες και ξέρουμε πόσο χρόνο έχουμε ακόμη. Λες και κάποιος μας έχει πει πόσος μας μείνει μέχρι να μας τελειώσει και να τον χάσουμε οριστικά. 

Και δεν λέω να τα «γράψουμε» όλα και να αρχίσουμε από αύριο να κάνουμε ότι μας καπνίσει. Αλλά βρε αδερφέ, άσε να περάσω την ώρα μου και με το τίποτα. Που και που κι αυτό χρειάζεται. 

Η ουσία του κερδισμένου χρόνου,  είναι ο χαμένος χρόνος. Αυτός, που τον έχεις επενδύσει σε ότι πραγματικά σε ευχαριστεί. Ακόμη κι αν βρεθούν κάποιοι να σου πουν πως άφησες τον χρόνο σου να περάσει ανεκμετάλλευτος, μην δώσεις σημασία. Το παν είναι εσύ να είσαι ικανοποιημένος.

Κι εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως, εμένα πραγματικά με ευχαριστεί να βάζω πλυντήρια στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει η μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να σιδερώσω. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Ναι, για αυτό τόσος πρόλογος! Μισώ το σιδέρωμα!! Εσείς, έχετε ποτέ σκεφτεί πως "επενδύετε" τον χρόνο σας;

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο