LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2014 17:38

Να 'μαστε και λίγο άνθρωποι

«Άσημοι» αθλητές έκλεψαν τη δόξα «διασήμων» συναθλητών τους κάνοντας μια απλή κίνηση ανθρωπιάς...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ


Την ώρα που διάσημοι αθλητές κάνουν μπάνιο μέσα σε λεφτά, ενημερώνοντας φυσικά τα προφίλ τους στο διαδίκτυο (βλέπε Φλόιντ Μέιγουέδερ), τη στιγμή που ο Κριστιάνο φωτογραφίζεται μπροστά στη συλλογή του από Ρόλς Ρόις ή στο χλιδάτο ιδιωτικό του τζετ, έρχονται οι άσημοι Νάτσο, Τρασχόρας, Μπαπτιστάο, Μορένο να τους κλέψουν τη δόξα. 

Οι παραπάνω κύριοι είναι μερικοί μόνο από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Μαζί με όλο το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει το σύλλογο της Μαδρίτης, απέδειξαν πως «μάγκας» δεν είσαι όταν κάνεις επίδειξη χρημάτων. «Μάγκα» σε κάνει το ποιόν του χαρακτήρα σου. 

Τις τελευταίες ημέρες η είδηση που έπαιζε πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη, αφορούσε την έξωση που έγινε σε μια 85χρονη γιαγιούλα, σε μια αποτύπωση της σκληρής πραγματικότητας των ημερών μας. Καθημερινό φαινόμενο στην Ισπανία. Το 2013 σχεδόν 50.000 ακίνητα (49. 694 για την ακρίβεια) κατασχέθηκαν αφού οι ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Το σπίτι της ηλικιωμένης Κάρμεν Μαρτίνεθ δεν ήταν γραφτό να προστεθεί στη λίστα. Άλλωστε ποιο ήταν το λάθος της; Να μπει εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος της! Το καμάρι της, όμως, έχασε τη δουλειά του και αδυνατούσε να πληρώσει το δάνειο για το σπίτι. 

Η οικογένεια της Ράγιο Βαγεκάνο δεν έμεινε ασυγκίνητη στην είδηση πως μια 85χρονη γυναίκα, που κατοικούσε μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το γήπεδο της ομάδας, βρέθηκε στο δρόμο. 

Όλοι τους (από τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές και τους φροντιστές).. έβαλαν τον… όβολό τους, συγκεντρώνοντας το ποσό που απαιτούνταν για την αποπληρωμή του δανείου και έτσι η 85χρονη παρέμεινε στο σπίτι που πέρασε 50 και πλέον χρόνια της ζωής της.



Έκτοτε, η συμπαθής γιαγιούλα δεν αποχωρίζεται την «τιμημένη» φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Περιχαρής, που διαπίστωσε ότι απέναντι στην κρατική αδιαφορία δεν είναι μόνη! 

“Σας ευχαριστώ. Ελπίζω ο Θεός να σας επιστρέψει αυτή την ωραία χειρονομία που κάνατε. Ζήτω η Ράγιο” τα λόγια ευγνωμοσύνης που βγήκαν αυθόρμητα από μέσα της. 

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από τους ήρωές της, πιθανώς δεν θα πανηγυρίσουν ποτέ κάποιον τίτλο στην καριέρα τους! Αγωνιστικά, η Ράγιο πάντα θα μάχεται για να μείνει στη κατηγορία. Η μικρή ομάδα της Μαδρίτης όμως, μεγάλωσε πολύ! Εξωαγωνιστικά… Αφού η συγκεκριμένη κίνηση μετράει στη συνείδηση του αγνού φίλαθλου περισσότερο από οποιοδήποτε αγωνιστικό θρίαμβο.

Ράγιο Βαγιεκάνο - γιαγιά - άστεγη

Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία εξαπλώνεται το «φαινόμενο» του καφέ της αναμονής!

Πελάτες πληρώνουν προκαταβολικά καφέ για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τον δικό τους. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται σε κάποιον συνάνθρωπο που η επιβίωσή του είναι μια καθημερινή μάχη, να απολαμβάνει δωρεάν μερικές απολαυστικές γουλιές. 

Κινήσεις που επιβεβαιώνουν ότι η πλευρά των αδικημένων και των ανθρώπων που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, δεν είναι μόνη της! 

Ενίοτε, η στήριξη έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις! Στην προκειμένη, η κίνηση ανθρωπιάς των ανθρώπων της Ράγιο Βαγιεκάνο χάρισε στους εαυτούς τους αλλά και στην ομάδα αιώνια υστεροφημία.

Το σημαντικότερο; Χάρισε σε μια 85χρονη ησυχία, γαλήνη, ευτυχισμένα γηρατειά!

Ράγιο Βαγιεκάνο - γιαγιά - άστεγη

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο