LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:23

Σάλος με έκθεση τέχνης που βάζει θεατές να ποζάρουν ως θύματα του “Τζιχάντι Τζον”

Η δοκιμασία στην όποια υποβάλλονται οι επισκέπτες που παίρνουν την θέση του αποκεφαλισμένου «μοντέλου». Πως δικαιολογεί την πρόκληση της η καλλιτέχνης.

Ολλανδία - έκθεση τέχνης - τζιχαντιστής - Τζιχάντι Τζον

Το art installation, μια εγκατάσταση τέχνης που φιλοξενείται στο φεστιβάλ Gogbot στην ολλανδική πόλη Ένσχεντε, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να φωτογραφηθούν δίπλα από έναν γνωστό εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση προβάλλεται η φωτογραφία του βρετανού τρομοκράτη “Τζιχάντι Τζον”,με την χαρακτηριστική μαύρη αμφίεση με την οποία εμφανιζόταν στα βίντεο όπου εκτελούσε τα αθώα θύματά του.

Δίπλα του βρίσκεται γονατισμένο το θύμα του, με πορτοκαλί στολή, και το πρόσωπο «κομμένο» έτσι ώστε ο κάθε θεατής να ποζάρει στη θέση του θύματος.

Το έργο ονομάζεται «phantom pain» και εμπνεύστρια είναι η 22χρονη Αν Μπόθμερ, η οποία αναφέρει,” Ως θεατές των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη δεν θέλουμε απλώς να τις βιώνουμε, αλλά να αποτελούμε κομμάτι τους. Ωστόσο, συγκριτικά με την πραγματικότητα, αυτοί που είναι πραγματικά παρόντες στις επιθέσεις είναι λίγοι, και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τις αντιλαμβανόμαστε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Μέσω της προκλητικής μου προσέγγισης, το έργο μου συνδέει αυτά τα τραυματικά γεγονότα με την δική μας υπερ-πραγματικότητα, ώστε ο θεατής να επανεξετάσει τη θέση του. Μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου θύμα εάν δεν είσαι παρών σε αυτές τις επιθέσεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θέλω να αναλογιστούν οι θεατές”.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στον πολιτικό χώρο. Η εκπρόσωπος του κινήματος Δημοκρατική Πλατφόρμα του Ενσέχτε, δήλωσε,” Εικόνες βίας και γενοκτονίας δεν ανήκουν σε μια καλλιτεχνική έκθεση και φέρνουν χωρίς κανέναν λόγο τους θεατές, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αντιμέτωπους με την φρίκη της τρομοκρατίας, τον ανθρώπινο τρόμο και ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες”.

Ολλανδία - έκθεση τέχνης - τζιχαντιστής - Τζιχάντι Τζον

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο