LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 09:41 | Ανανέωση: Σήμερα 10:49

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Πότε θα γίνει το ραντεβού στις ΗΠΑ

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Μητσοτάκης - Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου και να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (στην τρίτη θέση ομιλητή μετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρεται), ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του στις ΗΠΑ μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, πρόκειται για πληροφορίες σχετικών ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ, ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη σχετική ενημέρωση εκ μέρους τουρκικής προεδρίας.

Τα ρεπορτάζ σημειώνουν επίσης ότι αυτή θα είναι η 14η φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος μιλάει στην ΓΣ του ΟΗΕ και πως κατά την ομιλία του αναμένεται να τονίσει το μήνυμα ότι ο κόσμος παραμένει σιωπηλός απέναντι στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Τέλος, τα ρεπορτάζ σημειώνουν επίσης ότι ο Ερντογάν αναμένεται να έχει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν τόσο “στα παρασκήνια” πριν από την ομιλία του όσο και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες προς τιμήν των ηγετών στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ θα παρευρεθεί και στο δείπνο ηγετών που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα α. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα απευθύνει ομιλία σε ομογενειακές οργανώσεις, ενώ θα έχει και συναντήσεις με επενδυτές όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο τοπίο που διαμορφώνει για την ελληνική οικονομία η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι η δεύτερη υψηλότερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ΕΕ», επεσήμανε.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θα συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των διμερών επαφών...

Ο Tούρκος Πρόεδρος θα μεταφέρει τα μηνύματά του στη διεθνή κοινότητα από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επίσης μεταξύ εκείνων που θα συναντηθούν με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον 'ηγέτη της ‘Ε/κ Διοίκησης της Κύπρου' [σσ. ενν. Προέδρο Κυπριακής Δημοκρατίας] Νίκο Χριστοδουλίδη, επεσήμανε πριν από τη συνάντηση ότι ο συντονισμός μεταξύ Αθήνας και 'Ε/κ Διοίκησης' είναι πιο αναγκαίος από ποτέ λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Ο 'Ε/κ ηγέτης' Χριστοδουλίδης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού και η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα συμβάλουν σημαντικά στη σταθερότητα στην περιοχή. Στη συνάντηση των δυο ηγετών συζητήθηκε επίσης η αναμενόμενη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο στις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Καχριμάνης στον ΑΝΤ1 για τον υπάλληλο που…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

Άλιμος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 16χρονος αγνοούμενος

Λίβανος: Ολονύχτιο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον ΙούλιοΣήμερα 11:43 | Ειδήσεις

Μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών αλλά με μικρότερη μέση δαπάνη καταγράφουν τα στοιχεία της ΤτΕ. Πόσο αυξήθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Καταυλισμός Ρομά: Βρέθηκαν 600 χρυσές λίρες σε λάστιχο! (εικόνες)Σήμερα 12:41 | Ειδήσεις

Πολύ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στη Φυλή Αττικής. Τα ευρήματα και οι συλλήψεις.

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή ήταν το μοιραίο παιχνίδιΣήμερα 12:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το πόρισμα που κατατέθηκε στις αρχές για το λούνα πάρκ στην Χαλκιδική που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

“Το Πρωινό” - Εύζωνας: Γιατί δάκρυσα στην τελευταία υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά (βίντεο)Σήμερα 10:45 | Ειδήσεις

Ο 24χρονος εύζωνας, ο οποίος έγινε viral στα social media επειδή δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία μίλησε στην εκπομπή"Το Πρωινό" για το βίντεο και για την θητεία του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Το Instagram λογόκρινε τον…Κεμάλ Ατατούρκ13:39Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες κλωτσούν πτώματα Παλαιστινίων από ταράτσα (βίντεο)13:27Χαλκιδική: Την δάγκωσε ο σκύλος που έβγαζε βόλτα άλλη γυναίκα (εικόνες)13:14Harrods για υπόθεση Αλ Φαγέντ: Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη13:00Καταυλισμός Ρομά: Βρέθηκαν 600 χρυσές λίρες σε λάστιχο! (εικόνες)12:47Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή ήταν το μοιραίο παιχνίδι12:35ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή (εικόνες)12:22Φυλή: Όπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά (εικόνες)12:09Τουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον Ιούλιο11:57Ακρίτα: Η πισίνα και η ανάρτηση για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)11:43ΑΑΔΕ - myDATA: Mail σε 155000 επιχειρήσεις για ψηφιακά παραστατικά11:30“Το Πρωινό” - Εύζωνας: Γιατί δάκρυσα στην τελευταία υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά (βίντεο)11:16ΗΠΑ: Κατηγορίες για “μαζική παρακολούθηση” από τα social media11:03Μητσοτάκης - Ερντογάν: Πότε θα γίνει το ραντεβού στις ΗΠΑ10:49Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία υπηρεσία του - Αποθέωση στα social media (βίντεο)10:35Ενδοοικογενειακή βία: Επιτέθηκε στη σύζυγό του κι έβαλε φωτιά έξω από το σπίτι τους10:22ΠΑΟΚ: Η συνταγή της επιτυχίας για τον αγώνα με τη Γαλατασαράι10:09Καρδίτσα: 62χρονος συνελήφθη για ασέλγεια κατά 12χρονου09:55Πιερρακάκης: Πολλές αποβολές για κινητά στα σχολεία - Οι συγχωνεύσεις τμημάτων είναι λύση, όχι πρόβλημα (βίντεο)09:42ΥΠΠΟ: Εγγονός πρώην πρωθυπουργού παρέδωσε αρχαίο αγγείο στην Μενδώνη09:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο