LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: Σήμερα 09:15

ΠΑΟΚ: Η συνταγή της επιτυχίας για τον αγώνα με τη Γαλατασαράι

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, με το υψηλό αγωνιστικό ταβάνι, αντιδρά σπασμωδικά όταν αισθάνεται άβολα και βρίσκεται υπό πίεση.

Γαλατάσαράι - Μάουρο Ικάρντι

Γράφει ο Μανώλης Σφακάκης

Η Γαλατασαράι κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας, της προηγούμενης σεζόν, με 102 βαθμούς από τους 114 διαθέσιμους σε κούρσα 38 αγωνιστικών. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή συγκομιδή, αποτέλεσμα μίας έξοχης πορείας. Φρόντισε μάλιστα να ενισχύσει περαιτέρω το ήδη ποιοτικό ρόστερ, με ποδοσφαιριστές της αξίας του Νιγηριανού στράικερ  Βίκτορ Όσιμε ή, του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού  Γκάμπριελ Σάρα ή του Ούγγρου επιθετικού Ρόλαντ Σάλαι. Ο 51χρόνος τεχνικός Οκάν Μπουρούκ έχει πλούσιο υλικό να διαχειριστεί παρότι αποτέλεσε παρελθόν ο εξαιρετικός Τούρκος εξτρέμ Κερέμ Ακτούρκογλου, που πωλήθηκε στην Μπενφίκα έναντι 12 εκατομμύριων ευρώ.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά της στην πρώτη πεντάδα αγώνων του πρωταθλήματος αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα σύνολο με μεγάλες δυνατότητες, το οποίο, όταν όλα βαίνουν καλώς, αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο και αποζημιώνει τους φίλους της ομάδας. Πέντε νίκες, με 17 γκολ ενεργητικό, δηλαδή σκοράρει 3 τέρματα και κάτι περισσότερο ανά παιχνίδι. Επιθετική λειτουργία που πετάει φωτιές καλύπτοντας τα όποια αμυντικά ζητήματα (μόνο σε ένα ματς έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της).

Τι συμβαίνει, όμως, όταν ο αντίπαλος είναι ανταγωνιστικός, βάζει δύσκολα και δεν επιτρέπει στην «τσιμ μπομ» να μετατρέπει τα παιχνίδια σε επίδειξη; Η πειθαρχία πάει στην άκρη,  ο εκνευρισμός επικρατεί, το αγωνιστικό πλάνο πάσχει και η ποδοσφαιρική αναρχία κάνει την εμφάνισή της. Πρώτο παράδειγμα, ο τελικός του Σούπερ Καπ με την Μπεσίκτας στις αρχές Αυγούστου. Όλα άρχισαν ανάποδα (γκολ Ιμόμπιλε στο 1ο λεπτό) και συνεχίστηκαν ανάλογα, με συνέπεια στο τελευταίο κομμάτι να παρουσιάσει εικόνα παραίτησης. Τρία τέρματα στο παθητικό από το 80ο λεπτό και μετά, μαζί με την αποβολή του Νέλσον δημιούργησαν εικόνα αποσύνθεσης. Τελικό σκορ 0-5.

Το σκηνικό δεν ήταν διαφορετικό στις δύο αναμετρήσεις με τους Γιουνγκ Μπόις για τα play offs του UEFA Champions League, στην αποτυχημένη απόπειρα της «Γαλατά» να βρεθεί στη League Phase της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Παρά το γεγονός ότι υπερείχε στο χορτάρι, όταν η ομάδα της Ελβετιας την στρίμωχνε αντιδρούσε σπασμωδικά. Στον πρώτο αγώνα στη Βέρνη, με το σκορ στο 2-2, αποβλήθηκε ο Μπατακτσί και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους, με σκόρερ τον Ούγκρινιτς από το σημείο του πέναλτι, να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, ήταν η σειρά του πολύπειρου αρχηγού Φερνάντο Μουσλέρα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας, με μία απαράδεκτη ενέργεια ενδεικτική του εκνευρισμού του,  χτύπησε εκτός φάσης τον Βιρτζίνιους όταν πέτυχε το γκολ με το οποίο οι Γιουνγκ Μπόιζ σφράγιζαν την πρόκριση.   

Κοινή συνισταμένη στις τρεις ήττες της Γαλατασαράι ως τώρα στην αγωνιστική περίοδο 2024-2025, οι ισάριθμες αποβολές παικτών έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους. Ο ΠΑΟΚ, καλείται να «πατήσει» πάνω σε αυτό το φαινόμενο, ενόψει της αρχής του ευρωπαϊκού ταξιδιού, από την Τουρκία την ερχόμενη Τετάρτη. Η γεμάτη συγκρότηση και αρχές ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σε θέση να βγάλει την Γαλατασαράι από τη «ζώνη ευφορίας» και να την κάνει να αισθανθεί άβολα. Αν το καταφέρει, θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για θετική πρεμιέρα στη League Phase του UEFA Europa League.

Όλη η δράση της διοργάνωσης αλλά και του UEFA Conference League θα προβάλλεται για τα επόμενα τρία χρόνια από τον όμιλο Αντ1. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε την σπουδαία αναμέτρηση Λιον – Ολυμπιακός που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του Aντ1 (22:00) αλλά και από την ιστοσελίδα Αntenna.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Καχριμάνης στον ΑΝΤ1 για τον υπάλληλο που…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

Άλιμος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 16χρονος αγνοούμενος

Λίβανος: Ολονύχτιο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον ΙούλιοΣήμερα 11:43 | Ειδήσεις

Μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών αλλά με μικρότερη μέση δαπάνη καταγράφουν τα στοιχεία της ΤτΕ. Πόσο αυξήθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Καταυλισμός Ρομά: Βρέθηκαν 600 χρυσές λίρες σε λάστιχο! (εικόνες)Σήμερα 12:41 | Ειδήσεις

Πολύ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στη Φυλή Αττικής. Τα ευρήματα και οι συλλήψεις.

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή ήταν το μοιραίο παιχνίδιΣήμερα 12:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το πόρισμα που κατατέθηκε στις αρχές για το λούνα πάρκ στην Χαλκιδική που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

“Το Πρωινό” - Εύζωνας: Γιατί δάκρυσα στην τελευταία υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά (βίντεο)Σήμερα 10:45 | Ειδήσεις

Ο 24χρονος εύζωνας, ο οποίος έγινε viral στα social media επειδή δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία μίλησε στην εκπομπή"Το Πρωινό" για το βίντεο και για την θητεία του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Το Instagram λογόκρινε τον…Κεμάλ Ατατούρκ13:39Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες κλωτσούν πτώματα Παλαιστινίων από ταράτσα (βίντεο)13:27Χαλκιδική: Την δάγκωσε ο σκύλος που έβγαζε βόλτα άλλη γυναίκα (εικόνες)13:14Harrods για υπόθεση Αλ Φαγέντ: Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη13:00Καταυλισμός Ρομά: Βρέθηκαν 600 χρυσές λίρες σε λάστιχο! (εικόνες)12:47Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή ήταν το μοιραίο παιχνίδι12:35ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή (εικόνες)12:22Φυλή: Όπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά (εικόνες)12:09Τουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον Ιούλιο11:57Ακρίτα: Η πισίνα και η ανάρτηση για τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)11:43ΑΑΔΕ - myDATA: Mail σε 155000 επιχειρήσεις για ψηφιακά παραστατικά11:30“Το Πρωινό” - Εύζωνας: Γιατί δάκρυσα στην τελευταία υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά (βίντεο)11:16ΗΠΑ: Κατηγορίες για “μαζική παρακολούθηση” από τα social media11:03Μητσοτάκης - Ερντογάν: Πότε θα γίνει το ραντεβού στις ΗΠΑ10:49Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία υπηρεσία του - Αποθέωση στα social media (βίντεο)10:35Ενδοοικογενειακή βία: Επιτέθηκε στη σύζυγό του κι έβαλε φωτιά έξω από το σπίτι τους10:22ΠΑΟΚ: Η συνταγή της επιτυχίας για τον αγώνα με τη Γαλατασαράι10:09Καρδίτσα: 62χρονος συνελήφθη για ασέλγεια κατά 12χρονου09:55Πιερρακάκης: Πολλές αποβολές για κινητά στα σχολεία - Οι συγχωνεύσεις τμημάτων είναι λύση, όχι πρόβλημα (βίντεο)09:42ΥΠΠΟ: Εγγονός πρώην πρωθυπουργού παρέδωσε αρχαίο αγγείο στην Μενδώνη09:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο