LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2024 22:26

Φωτιά στην Χίο: Σύλληψη άνδρα για την πυρκαγιά

Ένας άνδρας συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για τη μεγάλη φωτιά στην Χίο.

Φωτιά - Χίος - Σιδηρούντα

Στη σύλληψη ενος άνδρα ώς υπαίτιου για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Χίο προχώρησαν οι Αρχές. Στον άνδρα, επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο άνδρας, παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους, επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

"Συνελήφθη σήμερα, 01 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375€.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου".

Συνεχίζουν να δίνουν "μάχη" με το πύρινο μέτωπο στη Χίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Σιδηρούντας που απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της βορειοδυτικής και κεντρικής Χίου.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

Τανάγρα: Σώα η πιλότος του Μιράζ - Δεν έπιασαν τα φρένα του αεροσκάφους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Λασίθι: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμουΣήμερα 22:08 | Ειδήσεις

Νεκρός βρέθηκε από δύο γυναίκες που περπατούσαν ένας άνδρας 35 περίπου ετών, στο Λασίθι. Τα πρώτα στοιχεία.

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματοςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, διεγράφη επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την επίθεση στον υπάλληλο του αεροδρομίου.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά τουΣήμερα 22:00 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε επαφές με πολλά προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. 

Γλυκά Νερά: Εικόνα από την έναρξη της πυρκαγιάς - Συνελήφθη ο ένας από τους 4 προσαχθέντεςΣήμερα 19:59 | Ειδήσεις

Πότε θα απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα ο συλληφθείς. Τι πρόστιμο του επιβλήθηκε και ποια ποινική κατηγορία αντιμετωπίζει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Wimbledon: Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον 3ο γύρο23:14Προολυμπιακό: “Σαρωτική” Εθνική επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας23:0110 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία22:49ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του22:36ΕΣΑΚΕ: Χωρίς All Star Game η νέα σεζόν22:22Δολοφονία στο Λασίθι: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμου22:09Γάζα: Χωρίς σπίτια και χωρίς νερό οι άνθρωποι21:56Μυτιλήνη: Πετούσε drone κοντά σε αεροδρόμιο και συνελήφθη21:42Δημογραφικό: Αρνητικό για πρώτη φορά το πρόσημα θανάτων - γεννήσεων21:28Τέλος Χαρτοσήμου: Καταργείται για πάνω από 600 συναλλαγές21:15AnafiFF: Το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης με νέο…αέρα – Το πρόγραμμα (εικόνες)21:01Πιερία: Άνοιγε αυτοκίνητα, συνελήφθη, βρέθηκε φυγόποινος και για ληστεία (εικόνες)20:48Χεζμπολάχ: Νεκρός ηγέτης της οργάνωσης από ισραηλινό πλήγμα20:34Γλυκά Νερά: Εικόνα από την έναρξη της πυρκαγιάς - Συνελήφθη ο ένας από τους 4 προσαχθέντες20:21ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε διαρρήξεις και κλοπές χρηματοκιβωτίων 20:07NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών19:53Ηράκλειο - Πτώση ΙΧ σε γκρεμό: Σώες βγήκαν μητέρα και δύο κόρες (εικόνες)19:41Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη19:28Πυροσβεστική: 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο19:15Φρούτα και λαχανικά: Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε σχέση με το 202319:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο