LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 19:45

NYT: Ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών

Το δημοσίευμα των New York Times, η απάντηση του Λευκού Οίκου και η έκκληση της εφημερίδας για απόσυρσή του.

Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε έναν σύμμαχό του ότι γνωρίζει πως ενδέχεται να μην μπορέσει να περισώσει την υποψηφιότητά του για μια νέα προεδρική θητεία αν δεν πείσει μέσα στις επόμενες ημέρες την κοινή γνώμη ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει η θέση του Αμερικανού προέδρου, γράφει η εφημερίδα New York Times.

Οι φερόμενες δηλώσεις του Μπάιντεν διατυπώνονται μετά το καταστροφικό debate για τον Δημοκρατικό πρόεδρο που είχε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ. Από τότε πολλοί Δημοκρατικοί καλούν τον Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

«Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο φορές παρόμοια εμφάνιση, η κατάσταση θα είναι διαφορετική» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η οποία τον χαρακτήρισε πρόσωπο «κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος τονίζει ότι ο Μπάιντεν δήλωσε στον σύμμαχό του ότι σταθμίζει αν θα συνεχίσει τη μάχη για την προεδρία.

Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντακτική επιτροπή της New York Times κάλεσε την Παρασκευή, την επομένη του debate τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματος

Ηράκλειο - Πτώση ΙΧ σε γκρεμό: Σώες βγήκαν μητέρα και δύο κόρες (εικόνες)

UEFA: Πειθαρχικό κατά του Τούρκου παίκτη που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Όχι στα δημοψηφίσματα, αντικατάσταση οργάνων και αιχμές για Τσίπρα (εικόνες)Σήμερα 12:45 | Ειδήσεις

Πως δικαιολόγησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την πρότασή του για αντικατάσταση Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής. Οι αιχμές προς τους διαφωνούντες και τον Τσίπρα, και οι εκκλήσεις για ενότητα.

Παναγιώτης Στάθης: Προσαγωγή 44χρονου για την δολοφονία στο Νέο ΨυχικόΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν οδηγηθεί στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας, στο Νέο Ψυχικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

Φωτιά στον Όλυμπο: Αδύνατον να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις (εικόνες)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε δασική έκταση στον Όλυμπο, σε περιοχή, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν δυνάμεις πυρόσβεσης από ξηράς.

Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά τουΣήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Πώς τρύπωσε το ερπετό μέσα στο εξοχικό σπίτι, τι έκανε η γυναίκα για να το αντιμετωπίσει και πώς βρέθηκε δαγκωμένη. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καβάλα: Μαχαίρωσε δύο άνδρες σε καφενείο13:22Λέσβος: Φωτιά στην Κάπη – Στη μάχη και εναέρια μέσα13:09ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Όχι στα δημοψηφίσματα, αντικατάσταση οργάνων και αιχμές για Τσίπρα (εικόνες)12:55Φωτιά στον Όλυμπο: Αδύνατον να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις (εικόνες)12:42ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Να πάμε ακόμα ψηλότερα12:28Βοιωτία: Φωτιά στην Ελλοπία (βίντεο)12:15Κεραμέως για επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησής του12:02Χανιά: Ξυλοδαρμός νεαρού σε γλέντι11:48Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, “πρωταθλητής” οι ΗΠΑ11:35Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν σε λάστιχο αυτοκινήτου ηρωίνη, όπλα και άγνωστα ναρκωτικά (εικόνες)11:22F1 - Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας: Live μετάδοση σε ΑΝΤ1 και ANT1+11:09Ανακύκλωση υφασμάτων: Νέα χημική μέθοδος φέρνει “επανάσταση” (εικόνες)10:57Παπαστεργίου: Η Ελλάδα αποκτά 15 νέους μικροδορυφόρους10:44Βρετανία: Συνεδριάζει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο10:31Ρόδος: Τσαντάκιας εντοπίστηκε από μικρή αγγελία στο Facebook!10:17Βουλγαρία: Άγαλμα του Ερμή σε εξαιρετική κατάσταση ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι (εικόνες)10:04Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά του09:50Gov.gr - Εκκλησία: Γάμος, βάπτιση και διαζύγιο... με ένα κλικ09:37Άγιος Δημήτριος – Οπαδική βία: Συμπλοκή σε ψητοπωλείο με μία τραυματία09:24ΣΥΡΙΖΑ: Δριμύ κατηγορώ κατά Κασσελάκη - Δημοψηφίσματα ζητά η εσωκομματική αντιπολίτευση09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο