LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 17:50

Χεζμπολάχ: Νεκρός ηγέτης της οργάνωσης από ισραηλινό πλήγμα

Αυτός ήταν ο τρίτος υψηλόβαθμος στρατιωτικός ηγέτης που σκοτώνεται στον νότιο Λίβανο αφού ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, στις 8 Οκτωβρίου.

Ισραήλ  - Λίβανος - Χεζμπολάχ - ρουκέτες

(εικόνα αρχείου)

Ένας στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε η σιιτική οργάνωση, σύμμαχος της παλαιστινιακής Χαμάς, εν μέσω των φόβων για κλιμάκωση των συγκρούσεων στο μέτωπο αυτό.

Μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο τρίτος υψηλόβαθμος στρατιωτικός ηγέτης που σκοτώνεται στον νότιο Λίβανο αφού ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, στις 8 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση ανέφερε ότι «ο διοικητής Μοχάμεντ Νιμέχ Νάσερ (Χατζ Άμπου Νιμέχ), γεννηθείς το 1965, σκοτώθηκε στην κοινότητα Χαντάθα». Νωρίτερα, άλλη πηγή είπε στο AFP ότι ο Μοχάμεντ Νάσερ σκοτώθηκε από πλήγμα εναντίον ενός αυτοκινήτου στην Τιρ, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα και ότι ήταν «ο υπεύθυνος του ενός από τους τρεις τομείς του νοτίου Λιβάνου».

Το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ μετέδωσε ότι «ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έβαλε στο στόχαστρο ένα αυτοκίνητο στον δρόμο αλ Χάους, στα ανατολικά της πόλης Τιρ», προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Στις 11 Ιουνίου, σε παρόμοιο πλήγμα στην Τζουάιγια, σκοτώθηκε ο Τάλεμπ Σάμι Αμπντάλα, διοικητής του ενός από τους τρεις τομείς του νοτίου Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ απάντησε σε αυτήν την επίθεση βομβαρδίζοντας το βόρειο Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να αναλάβουν όποια δράση χρειαστεί εναντίον της Χεζμπολάχ, μολονότι η κυβέρνησή του θα προτιμούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων με την οργάνωση. «Πλήττουμε πολύ σκληρά τη Χεζμπολάχ, καθημερινά και θα φτάσουμε στο σημείο της πλήρους ετοιμότητας, ώστε να κάνουμε όποια ενέργεια χρειαστεί στον Λίβανο ή να πετύχουμε μια διευθέτηση από θέση ισχύος. Προτιμούμε μια διευθέτηση αλλά αν αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων, θα ξέρουμε πώς να πολεμήσουμε», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Εντωμεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε 100 ρουκέτες κατιούσα σε δύο στόχους του ισραηλινού στρατού ως αντίποινα για τον θάνατο, του ηγέτη Μοχάμεντ Νιμέχ Νάσερ (Χατζ Άμπου Νιμέχ)

«Στο πλαίσιο της απάντησης στην επίθεση και τη δολοφονία που διέπραξε ο εχθρός» στην περιοχή της Τύρου, μαχητές της Χεζμπολάχ επιτέθηκαν με «100 ρουκέτες Κατιούσα» σε δύο ισραηλινές θέσεις στα υψώματα του Γκολάν που προσαρτήθηκαν από το Ισραήλ».

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικών επιθέσεων ήχησαν σε αρκετές περιοχές του βόρειου Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματος

Κορυδαλλός: Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές

UEFA: Πειθαρχικό κατά του Τούρκου παίκτη που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Όχι στα δημοψηφίσματα, αντικατάσταση οργάνων και αιχμές για Τσίπρα (εικόνες)Σήμερα 12:45 | Ειδήσεις

Πως δικαιολόγησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την πρότασή του για αντικατάσταση Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής. Οι αιχμές προς τους διαφωνούντες και τον Τσίπρα, και οι εκκλήσεις για ενότητα.

Παναγιώτης Στάθης: Προσαγωγή 44χρονου για την δολοφονία στο Νέο ΨυχικόΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν οδηγηθεί στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας, στο Νέο Ψυχικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

Φωτιά στον Όλυμπο: Αδύνατον να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις (εικόνες)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε δασική έκταση στον Όλυμπο, σε περιοχή, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν δυνάμεις πυρόσβεσης από ξηράς.

Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά τουΣήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Πώς τρύπωσε το ερπετό μέσα στο εξοχικό σπίτι, τι έκανε η γυναίκα για να το αντιμετωπίσει και πώς βρέθηκε δαγκωμένη. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέσβος: Φωτιά στην Κάπη – Στη μάχη και εναέρια μέσα13:09ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Όχι στα δημοψηφίσματα, αντικατάσταση οργάνων και αιχμές για Τσίπρα (εικόνες)12:55Φωτιά στον Όλυμπο: Αδύνατον να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις (εικόνες)12:42ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Να πάμε ακόμα ψηλότερα12:28Βοιωτία: Φωτιά στην Ελλοπία (βίντεο)12:15Κεραμέως για επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησής του12:02Χανιά: Ξυλοδαρμός νεαρού σε γλέντι11:48Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, “πρωταθλητής” οι ΗΠΑ11:35Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν σε λάστιχο αυτοκινήτου ηρωίνη, όπλα και άγνωστα ναρκωτικά (εικόνες)11:22F1 - Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας: Live μετάδοση σε ΑΝΤ1 και ANT1+11:09Ανακύκλωση υφασμάτων: Νέα χημική μέθοδος φέρνει “επανάσταση” (εικόνες)10:57Παπαστεργίου: Η Ελλάδα αποκτά 15 νέους μικροδορυφόρους10:44Βρετανία: Συνεδριάζει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο10:31Ρόδος: Τσαντάκιας εντοπίστηκε από μικρή αγγελία στο Facebook!10:17Βουλγαρία: Άγαλμα του Ερμή σε εξαιρετική κατάσταση ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι (εικόνες)10:04Πιερία: Οχιά κρύφτηκε κάτω από κούνια μωρού και δάγκωσε τη γιαγιά του09:50Gov.gr - Εκκλησία: Γάμος, βάπτιση και διαζύγιο... με ένα κλικ09:37Άγιος Δημήτριος – Οπαδική βία: Συμπλοκή σε ψητοπωλείο με μία τραυματία09:24ΣΥΡΙΖΑ: Δριμύ κατηγορώ κατά Κασσελάκη - Δημοψηφίσματα ζητά η εσωκομματική αντιπολίτευση09:10Ισραήλ - Χαμάς: Νέα διαπραγμάτευση για κατάπαυση πυρός και ομήρους08:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο