LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 15:46

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Παρασκευή σε 5 Περιφέρειες (χάρτης)

Σε ποιες περιοχές είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα. Την αυξημένη προσοχή των πολιτών ζητά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Φωτιά - Ηλεία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες)Σήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εκείνα της Κερατέας και της Σταμάτας να είναι τα πλέον ανησυχητικά. Ένας άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμεΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην ενημέρωση που έκανε για τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)Σήμερα 17:46 | Ειδήσεις

Εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

KE ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του - “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες”Σήμερα 15:45 | Ειδήσεις

Τι είπε στην ομιλία του ο Χάρης Δούκας. Τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες) 18:44Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμε 18:29Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο18:29Κόρινθος: Φωτιά στα Αθίκια (βίντεο)18:15Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)18:00ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος17:46Αιτωλοακαρνανία: Φωτιά στο Αγγελόκαστρο17:31Φωτιά στην Κερατέα: Ο καπνός πλησιάζει την Κρήτη (δορυφορική εικόνα)17:17Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτημη δημότης της Ορεστιάδας17:02Φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε σπίτια- Μήνυμα 112 για εκκενώσεις (εικόνες)16:48Euro 2024 – Λαμίν Γιαμάλ: Ο 16χρονος της Εθνικής Ισπανίας που “σπάει” τα ρεκόρ16:34Φωτιά στην Κερατέα: Δεκάδες απεγκλωβισμοί – “Ο άνεμος δημιουργεί συνεχώς εστίες” (εικόνες) 16:19Φωτιά στη Λαμία: Καίει δασική έκταση - Σηκώθηκαν εναέρια (βίντεο)16:05ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου15:50KE ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του - “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες”15:36ΗΠΑ: Πέθανε ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του πλανήτη (εικόνες)15:23Άνδρος: Φωτιά στην περιοχή Άγιος Πέτρος15:08Ιταλία: Συνελήφθησαν δουλέμποροι που φέρεται να ευθύνονται για τον θάνατο 10 μεταναστών14:54Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (εικόνες)14:41Φωτιές - Δευτέρα: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε μία περιοχή (χάρτης)14:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο