LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 14:50

Ιταλία: Συνελήφθησαν δουλέμποροι που φέρεται να ευθύνονται για τον θάνατο 10 μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας δουλέμπορος είναι ανήλικος.

Αστυνομία - Ιταλία

Η εισαγγελία του Ακράγαντα της Σικελίας διέταξε την σύλληψη δυο δουλεμπόρων, με την κατηγορία ότι ευθύνονται για τον θάνατο δέκα μεταναστών. Πρόκειται για δυο Αιγύπτιους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, είχαν κλείσει στο αμπάρι δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες κατά τον διάπλου της κεντρικής Μεσογείου.

Το πλεούμενο είχε σαλπάρει από την Λιβύη σε άθλια κατάσταση με προορισμό την Ιταλία. Δέκα άνθρωποι, με καταγωγή από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, έχασαν την ζωή τους από ασφυξία. Η συγκεκριμένη ξύλινη βάρκα, μήκους δέκα μέτρων, εντοπίσθηκε πριν από δυο εβδομάδες από πλοίο της ΜΚΟ Nadir νότια της Λαμπεντούζα και για την παροχή άμεσης βοηθειας συνεργάσθηκε η Ιταλική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας από τους δυο δουλεμπόρους είναι 17 ετών. Όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να βγουν από το αμπάρι για να σωθούν και να αναπνεύσουν, οι δύο συλληφθέντες τούς απείλησαν με μαχαίρι, υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τα ταξίδι σε συνθήκες που τους οδήγησαν στον θάνατο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”

“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέο Ψυχικό - Δολοφονία: Η στιγμή των πυροβολισμών (ντοκουμέντο)Σήμερα 09:50 | Ειδήσεις

Ντοκουμέντο - σοκ από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης με τουλάχιστον οκτώ σφαίρες, μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Η ενέδρα θανάτου και τα σενάρια για εκτέλεση "λάθος ατόμου".

Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνησηΣήμερα 08:29 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, που αποδόμησαν την κυβερνητική πολιτική. Οι πρώτες αντιδράσεις για τις ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζιΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Ρεύμα: Τα τιμολόγια του ΙουλίουΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Συγκράτηση των αυξήσεων από την ΔΕΗ, σε σχέση με τις αυξήσεις στις τιμές της χονδρικής, καταγράφεται στις ανακοινώσεις των παρόχων για τα τιμολόγια ρεύματος του Ιουλίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση14:10Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:57Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη13:46Αμαλιάδα: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά κατά την κατάσβεση φωτιάς13:35Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”13:21Φυλακές Ιωαννίνων: Αστυνομικός και σωφρονιστικοί έγιναν “βαποράκια” κρατούμενου (εικόνες)13:08Ο “κόφτης” της Κομισιόν και οι…. ενστάσεις των Ευρωπαίων12:55Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 16 χιλιομέτρων!12:41Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι12:28Hisense: Μεγάλος χορηγός του Euro 202412:15Συρία: Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις – “Δεν θα πετύχουν τον στόχο τους”12:03Ρόδος - εξαφάνιση 3 παιδιών: Τέλος στο θρίλερ11:50Ακαθάριστα οικόπεδα: Τελευταία διορία για τις δηλώσεις11:36Νετανιάχου - Γάζα: Ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο της επιχείρησης κατά της Χαμάς11:23Φωτιά στην Κρήτη: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Γεράκι (εικόνες)11:10Πάτρα - Ξυλοδαρμός 15χρονου: Η σεξουαλική κακοποίηση, οι συγγενείς και η διαμάχη των γονέων (βίντεο)10:58Κρήτη: Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε σε αποθήκη (εικόνες)10:45Αίγυπτος: Πολύνεκρη κατάρρευση πολυκατοικίας10:31Ηράκλειο: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία χιλιάδων δέντρων (εικόνες)10:18Δροσιά: Δέντρο έπεσε σε κολώνα ηλεκτρισμού (βίντεο)10:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο