LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 18:01

Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες)

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εκείνα της Κερατέας και της Σταμάτας να είναι τα πλέον ανησυχητικά. Ένας άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Κερατέα - φωτιά

Δύο πολύ μεγάλες πυρκαγιές σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους στην Αττική,

Η πρώτη στην Κερατέα και η δεύτερη νωρίς το απόγευμα στη Σταμάτα, όπου το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και η περιοχή εκκενώνεται.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και οι δύο πήραν μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που ξεπέρασαν τα εκατο χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή πάνω απο δέκα μποφόρ.

Στη Σταμάτα που είναι και το πιό επικίνδυνο μέτωπο, υπάρχει τεράστια διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς η μία περιοχή απο την άλλη απέχουν 55 χιλιόμετρα.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα μηνύματα για εκκενώσεις περιοχώς, έχει εκκενωθεί και μία παιδική καταστήνωση στην περιοχή, ενώ ένας 45χρονος άνδρας, υπέστη ανακοπή με το ΕΚΑΒ να δίνει μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή.


Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε πριν από λίγο 112 προς τους κατοίκους του Διονύσου προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας, λόγω των καπνών από την φωτιά στη Σταμάτα.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Σταμάτα. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές εστίες βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην περιοχή της Κερατέας. Οι άνεμοι φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κερατέα

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά της Κερατέας.

Φωτιά - Κερατέα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) «δουλεύουν» και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα, σηκώνονται και 6 τράκτορες από Τατόι.


Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί.

Φωτιά - Κερατέα

Τέλος, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν Αστυνομία, που φροντίζει για τις εκκενώσεις, ΟΤΑ και ο στρατός με μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ράλι Φθιώτιδας: Τροχαίο με εκτροπή αγωνιστικού (εικόνες)

“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:56Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα 13:35Δέκα συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οικισμό της Φυλής13:20Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Λυγιά λόγω τεχνικού προβλήματος13:06Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51Μητσοτάκης για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια Πάρκα12:36Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο