LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 18:01

Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες)

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εκείνα της Κερατέας και της Σταμάτας να είναι τα πλέον ανησυχητικά. Ένας άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Κερατέα - φωτιά

Δύο πολύ μεγάλες πυρκαγιές σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους στην Αττική,

Η πρώτη στην Κερατέα και η δεύτερη νωρίς το απόγευμα στη Σταμάτα, όπου το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και η περιοχή εκκενώνεται.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και οι δύο πήραν μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που ξεπέρασαν τα εκατο χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή πάνω απο δέκα μποφόρ.

Στη Σταμάτα που είναι και το πιό επικίνδυνο μέτωπο, υπάρχει τεράστια διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς η μία περιοχή απο την άλλη απέχουν 55 χιλιόμετρα.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα μηνύματα για εκκενώσεις περιοχώς, έχει εκκενωθεί και μία παιδική καταστήνωση στην περιοχή, ενώ ένας 45χρονος άνδρας, υπέστη ανακοπή με το ΕΚΑΒ να δίνει μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή.


Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε πριν από λίγο 112 προς τους κατοίκους του Διονύσου προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας, λόγω των καπνών από την φωτιά στη Σταμάτα.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Σταμάτα. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές εστίες βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην περιοχή της Κερατέας. Οι άνεμοι φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κερατέα

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά της Κερατέας.

Φωτιά - Κερατέα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) «δουλεύουν» και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα, σηκώνονται και 6 τράκτορες από Τατόι.


Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί.

Φωτιά - Κερατέα

Τέλος, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν Αστυνομία, που φροντίζει για τις εκκενώσεις, ΟΤΑ και ο στρατός με μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ράλι Φθιώτιδας: Τροχαίο με εκτροπή αγωνιστικού (εικόνες)

“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέο Ψυχικό - Δολοφονία: Η στιγμή των πυροβολισμών (ντοκουμέντο)Σήμερα 09:50 | Ειδήσεις

Ντοκουμέντο - σοκ από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης με τουλάχιστον οκτώ σφαίρες, μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Η ενέδρα θανάτου και τα σενάρια για εκτέλεση "λάθος ατόμου".

Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)Σήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Θύελλα προκάλεσε η στάση του Θεανούς Φωτίου, η οποία εκφράστηκε με τέτοιο τρόπο στην διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζιΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάστασηΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο συνέβη το τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε τόσο σοβαρά ο ανήλικος επιβάτης. Πώς εξετράπη το όχημα της πορείας του και πού προσέκρουσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Coldplay - Ηρώδειο: Το βίντεο κλιπ του “Feels Like I'm Falling in Love” (εικόνες)16:18Μαύρος: Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις16:05Λιμάνι Καβάλας: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά λίγο πριν “μπει” στο πλοίο (εικόνες)15:58Τουρκία – Μετρό Σμύρνης: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα (βίντεο)15:41Φωτιά στην Κω - ΕΕΣ: Εθελοντές βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (εικόνες)15:28Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο γιος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον πατέρα του15:16Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)15:04Κύπρος: Άνδρας εισέβαλε σε σπίτι και μαχαίρωσε οικιακή βοηθό14:50ΔΥΠΑ: Κοινωνικός τουρισμός για 80000 άτομα τον Ιούνιο14:37Φωτιά στην Ραφήνα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος - Είχε καταδίκη για άλλο εμπρησμό14:23Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση14:10Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:57Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη13:46Αμαλιάδα: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά κατά την κατάσβεση φωτιάς13:35Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”13:21Φυλακές Ιωαννίνων: Αστυνομικός και σωφρονιστικοί έγιναν “βαποράκια” κρατούμενου (εικόνες)13:08Ο “κόφτης” της Κομισιόν και οι…. ενστάσεις των Ευρωπαίων12:55Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 16 χιλιομέτρων!12:41Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι12:28Hisense: Μεγάλος χορηγός του Euro 202412:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο