LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 18:24

Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμε

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην ενημέρωση που έκανε για τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Φωτιά - Ηλεία

Ενημέρωση για την σημερινή μέρα και τα ενεργά μέτωπα έκανε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε «η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.

φωτια κερατεα

Στις 11 και 54, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Κατά την έναρξή της, δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες, έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.
Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.
Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά, 23 εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Την ώρα που οι δυνάμεις μας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της πυρκαγιάς, ξέσπασε δεύτερη, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.
Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

φωτια σταματα

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Φωτιά - Κερατέα

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.
Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.»

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ράλι Φθιώτιδας: Τροχαίο με εκτροπή αγωνιστικού (εικόνες)

“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)Σήμερα 15:50 | Ειδήσεις

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης κάτω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό. Το σοκαριστικό ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών.

Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)Σήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Θύελλα προκάλεσε η στάση του Θεανούς Φωτίου, η οποία εκφράστηκε με τέτοιο τρόπο στην διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζιΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάστασηΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο συνέβη το τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε τόσο σοβαρά ο ανήλικος επιβάτης. Πώς εξετράπη το όχημα της πορείας του και πού προσέκρουσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιοι Ανάργυροι: Διαμέρισμα τυλίχτηκε στις φλόγες16:45Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)16:32Coldplay - Ηρώδειο: Το βίντεο κλιπ του “Feels Like I'm Falling in Love” (εικόνες)16:18Μαύρος: Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις16:05Λιμάνι Καβάλας: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά λίγο πριν “μπει” στο πλοίο (εικόνες)15:58Τουρκία – Μετρό Σμύρνης: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα (βίντεο)15:41Φωτιά στην Κω - ΕΕΣ: Εθελοντές βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (εικόνες)15:28Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο γιος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον πατέρα του15:16Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)15:04Κύπρος: Άνδρας εισέβαλε σε σπίτι και μαχαίρωσε οικιακή βοηθό14:50ΔΥΠΑ: Κοινωνικός τουρισμός για 80000 άτομα τον Ιούνιο14:37Φωτιά στην Ραφήνα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος - Είχε καταδίκη για άλλο εμπρησμό14:23Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση14:10Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:57Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη13:46Αμαλιάδα: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά κατά την κατάσβεση φωτιάς13:35Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”13:21Φυλακές Ιωαννίνων: Αστυνομικός και σωφρονιστικοί έγιναν “βαποράκια” κρατούμενου (εικόνες)13:08Ο “κόφτης” της Κομισιόν και οι…. ενστάσεις των Ευρωπαίων12:55Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 16 χιλιομέτρων!12:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο