LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2024 10:23 | Ανανέωση: 17 Ιουνίου 2024 10:44

Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)

Τι ισχυρίστηκε στην υπερασπιστική γραμμή του ο δικηγόρος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Οι κατηγορίες και η απολογία του 52χρονου ποινικολόγου.

ανακριτής - γνωστός δικηγόρος - ενδοοικογενειακή βία - Καλημέρα Ελλάδα

Ο δικηγόρος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο μετά τις 9:30 προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του, ενώ μία ώρα αργότερα, ολοκληρώθηκε η απολογία του και μετέβη στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος και την οποία απήγγειλαν στο δικηγόρο οι εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έπειτα από καταγγελία αρχικά του γιατρού που είχε εξετασει την 37χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, ο 52χρονος ποινικολόγος, ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται εις βάρος της συζύγου του, η οποία είναι και η ίδια δικηγόρος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικηγόρος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, με την κατάθεσή της να θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις.

Μέχρι χθες η μόνη κατάθεση που είχε δώσει η 37χρονη ήταν στην κλινική.

Η δικαστική λειτουργός πριν την απολογία, φαίνεται να έλαβε καταθέσεις μαρτύρων που προτάθηκαν από την πλευρά του κατηγορούμενου προς υπεράσπισή του.

Έτσι στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να βρέθηκαν και να έδωσαν κατάθεση η πρώην σύζυγος και η κόρη του κατηγορούμενου, καθώς και γνωστός συνάδελφος και κουμπάρος του.

Στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί σε συμπαράσταση του ποινικολόγου συγγενικά του πρόσωπα.

Η κατάθεση του γιατρού

Στο μεταξύ, στο φως έχει έρθει η σοκαριστική κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την δικηγόρο και αναφέρει:

«Η ασθενής κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα σε πρόσωπο –μέτωπο, αμφότερα ζυγωματικά–, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (“racoon eyes”), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού και ώτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής, όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτησή μου του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από το άτομο το οποίο τη συνόδευε, εκείνη απάντησε καταφατικά. Τίποτα άλλο δεν έχω να δηλώσω και υπογράφω».

Στην πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να παρέμβει άμεσα στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται γνωστός δικηγόρος της πόλης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας την Δευτέρα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2024 - Αμβούργο: Το προφίλ του δράστη που απείλησε αστυνομικούς

Διεθνής Διάσκεψη για την Ουκρανία - Βαρθολομαίος: Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στον πόλεμο είναι ντροπή

Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγιαΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργαναΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν στο κείμενο με το οποίο ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα τρία στελέχη.

Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία τουΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο διεκόπη η δίκη. Πότε αναμένεται να συνεχιστεί.

Τροχαίο - Λ. Αθηνών: Παρέσυρε γυναίκα και την εγκατέλειψε χωρίς τις αισθήσεις της (βίντεο)Σήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Το θύμα προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο από διάβαση πεζών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13Κασσελάκης: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα09:59Σελίν Ντιόν: Η στιγμή που παθαίνει κρίση και δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της (βίντεο)09:45Μπαχτσελί: Θα πάρουμε πίσω Θεσσαλονίκη και δυτική Θράκη09:32Εορτολόγιο - 26 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα09:18Σταρόβας: Παίζει κιθάρα πρώτη φορά μετά το εγκεφαλικό και συγκινεί... (βίντεο)09:05ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργανα08:51ΝΔ: Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον Μητσοτάκη08:38Μπελέρης: Απόφαση Ράμα και όχι της Δικαιοσύνης η καταδίκη (βίντεο)08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο