LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2024 18:06

Ευρωεκλογές 2024: Η Περιφέρεια Αττικής διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας (εικόνες)

Περισσότεροι από 650 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής εργάστηκαν πυρετωδώς για έναν μήνα, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση.

Εκλογές - προετοιμασια - ευρωεκλογες

Με απόλυτο συντονισμό ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Αττικής όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απρόσκοπτη ροή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στη μεγαλύτερη διοικητική Περιφέρεια της χώρας.

Περισσότεροι από 650 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής εργάστηκαν πυρετωδώς για έναν μήνα, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Από το εκλογικό κέντρο της Περιφέρειας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάστηκαν και έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, τους φακέλους, τους εκλογικούς καταλόγους και όλα τα απαραίτητα υλικά για τις εφορευτικές επιτροπές, προκειμένου να παραδοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Εκλογές - προετοιμασια - ευρωεκλογες

«Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να διασφαλίσουμε την άψογη ροή της εκλογικής διαδικασίας, που θα αναδείξει τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, έχουμε την ευθύνη για την εκλογική διαδικασία στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, με τις οκτώ εκλογικές περιφέρειες, τους πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους και τα 4.648 εκλογικά τμήματα. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την εγγύηση ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο κατά την εκλογική διαδικασία, όσο και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».

Εκλογές - προετοιμασια - ευρωεκλογες

Η Περιφέρεια Αττικής το προηγούμενο διάστημα -σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών- ολοκλήρωσε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, που περιλαμβάνουν την έκδοση των σχετικών διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων και την υπηρεσιακή αλληλογραφία με τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και Εφετεία. Παράλληλα, στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας στο ΣΕΦ υπάρχει επάρκεια σε εκλογικό υλικό και έχει οριστεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει έως και τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας το βράδυ της Κυριακής.

Εκλογές - προετοιμασια - ευρωεκλογες

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια έχει συγκροτήσει συνεργείο για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων για την Αττική από τον χώρο του ΣΕΦ, τα οποία θα αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών με την χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0. Το σύστημα αυτό θα λειτουργήσει ως παράλληλη δικλείδα ασφαλείας, καθώς -όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών- οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν στο Υπουργείο τα αποτελέσματα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRΤ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήλιο: Πυροβολισμοί και βρισιές μεταξύ γειτόνων

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Η Αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία

Βόλος: Πρώην αστυνομικός απειλούσε και έβριζε τους δικαστές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο