ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη
«Όταν αποφασίσουν, πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα επιστρέψω», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αποχωρώντας από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η θυελλώδης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. O Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.
Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».
Λίγο πριν από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, αποφασίστηκε η πρόταση μομφής να ψηφιστεί μυστικά με την ψηφοφορία να διεξάγεται το πρωί της Κυριακής. Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί από τις 9:00 έως τις 11:00
Η απόφαση για την ψήφιση της πρότασης μομφής στηρίχθηκε από 122 μέλη – από τα 210- της Κεντρικής Επιτροπής. 90 ψήφισαν κατά.
Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Η ψηφοφορία έγινε μετά τις ομιλίες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάθεση πρότασης μομφής από τους «87». Η πρόταση ήρθε μετά την πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη και στηρίχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν κατέθεσε δική του πρόταση μομφής, κατέθεσε ωστόσο πρόταση υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος.
Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι
ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε
Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν