LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2024 21:02

ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Ποιες αστνυομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν για την τήρηση της τάξης. Πώς πήγαν οι πορείες από πλευράς ταραχών. Σε ποιο σημείο της πόλης κατέληξαν.

ΔΕΘ 88 - Διαδηλώσεις

Επί ποδός βρέθηκε το Σάββατο 07.09 η ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα οποία έγιναν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.

Στην Καμάρα έχουν συγκεντρώθηκαν άτομα τα οποία πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό πολιτικό χώρο.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όλες οι πορείες κατέληξαν στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

ΔΕΘ 88 - Διαδηλώσεις

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου ήταν απροσπέλαστο και ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούσαν στην πόλη.

Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και μετακινήθηκαν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης απ’ όπου διήλθαν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones επόπτευσαν την εξέλιξή τους και έδιναν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

ΔΕΘ 88 - Διαδηλώσεις

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θύμισε φρούριο, αναπτύχθηκαν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς την Έκθεση, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε για κάθε ενδεχόμενο και ο «Αίας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Για πρώτη φορά φέτος αστυνομικοί κρατούσαν και φορητές κάμερες, με αποστολή να καταγράφουν κάθε πιθανή αξιόποινη πράξη.

Το σύνολο των διαδηλώσεων ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ταραχή ούτε κάποιο αξιοσημείωτο περιστατικό. Σε αυτό επέδρασαν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς ξέσπασε βροχή στην συμπρωτεύουσα, η οποία βρήκε τους διαδηλωτές εν μέσω της πορείας τους, με αποτέλεσμα αφ' ενός να επισπεύσουν την ολοκλήρωσή της και αφ' ετέρου να μειωθεί κάθε πιθανότητα προκλησης επεισοδίων.

ΔΕΘ 88 - Διαδηλώσεις

Ειδήσεις σήμερα:

Πάρος: Νεκρός οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με ΙΧ

Τρίκαλα: Κλείδωνε γυναίκα και παιδιά στο σπίτι, όταν έφευγε για δουλειά

Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τουςΣήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ώρες.

Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγόΣήμερα 08:06 | Ειδήσεις

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση μπορεί να γίνει μόνο επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν κατατεθεί και όχι σε γενικό πλαίσιο.

Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένηΣήμερα 07:01 | Ειδήσεις

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς έχει ξεκινήσει προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου10:22Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί στην Κοζάνη10:08Βοιωτία: Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Θηβών - Λιβαδειάς (εικόνες)09:54ΗΠΑ - Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπος για το αιματοκύλισμα 09:40Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Σκάφος ελληνικών συμφερόντων στο επίκεντρο - Πέντε συλλήψεις στην Ελλάδα09:26Μαύρη μέρα στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ξαφνικές πλημμύρες09:12Στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι08:58Αυστραλία: Εθνικό πένθος στη χώρα μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ08:44Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:30Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγό08:16Σήμερα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου08:02Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Βασικός ύποπτος ο γιος τους07:48Στις Βρυξέλλες Παπασταύρου και Τσάφος για το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ07:34Αυστραλία: Αυστηρότεροι νόμοι για τα όπλα, μετά την επίθεση στο Σίδνεϋ07:20Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη07:06Μαύρη σοκολάτα: Χημική ουσία που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση06:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Δεκεμβρίου06:38Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά06:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο