LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2024 19:34

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αύριο η αρχή για τα ΕΠΑΛ

Τι ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για του μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Το μήνυμα που τους έστειλε ο Υπουργός Παιδείας.

Πανελλαδικές

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 68.851 κενές θέσεις στα ελληνικά Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, 2024-25.

Η έναρξη των εξετάσεων θα γίνει στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στου μαθητές, μέσα από βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του Υπουργείου στο Youtube.

Το μήνυμα του Κυριάκου Πιερρακάκη: 

"Αύριο ξεκινάνε οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλω να μοιραστώ τρεις σκέψεις με την κάθε υποψήφια, με τον κάθε υποψήφιο.

Η πρώτη είναι να έχετε πίστη στις δυνατότητές σας. Έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε όλες τις ώρες δουλειάς τις οποίες έχετε αφιερώσει.

Δεύτερον, να σκέφτεστε πάντα την μεγάλη εικόνα για να μπορέσετε έτσι να διαχειριστείτε το άγχος. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες είστε και το ποιοι είστε.

Και τρίτον, να σκέφτεστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Είστε μαζί με τους φίλους σας, είστε μαζί με τους καθηγητές σας, μαζί με τους γονείς σας, μαζί με όλους εκείνους οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας. Μη διστάσετε οποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους. Και να θυμάστε ότι τίποτα δεν κρίνεται ή δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας. Και αυτό το οποίο θα κάνει την διαφορά εν τέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας.

Καλή δύναμη!" ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης Κατάρ προς Μητσοτάκη: Σε οικονομία και επενδύσεις η πρώτη ενίσχυση των διμερών σχέσεων 

Τέμπη - ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας

Απειλές για βόμβες σε σχολεία της Αττικής: Αυτό είναι το απειλητικό e-mail που στάλθηκε (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο