LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2024 12:39

Ανδρουλάκης: Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου

«Με “μπαλώματα” και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες ανάγκες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλακης - Ρεθυμνο

Στον νομό Ρεθύμνου περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: Το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι, το οποίο υπολειτουργεί, καθώς μέρος των κτιριακών του υποδομών έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε επιπλέον ότι με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ η κυβέρνηση κάνει “μπαλώματα”. Με “μπαλώματα” και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες ανάγκες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας».

«Θέλω να φέρετε στο μυαλό σας τι συνέβη με τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς τα προτείναμε το 2001, αλλά με ένα ΕΣΥ που είχε προσωπικό και με ένα συμβολικό αντίτιμο. Αυτό εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία; Αντίθετα, βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες και με ένα σημαντικό κόστος για τους ασθενείς. Αν είναι να καταστεί εμπόρευμα η δημόσια υγεία για να θησαυρίζουν τα funds και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Για εμάς, η υγεία των πολιτών είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Για αυτό έχουμε προτεραιότητα να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για αυτό προτείνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έδειξε εξάλλου και η εμπειρία της πανδημίας. Πρέπει να υπάρχει ένα δεκαετές σχέδιο ώστε να φτιαχτεί αυτή η υποδομή οριζόντια, παντού στη χώρα. Και, βέβαια, μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αύξηση των μισθών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές που σπουδάζουν στη χώρα μας θα φεύγουν στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σήμερα. Για όλα αυτά, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Υποβαθμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει από την τσέπη του τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε η σορός του (βίντεο)Σήμερα 10:21 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση για την σορό του Ιρανού Προέδρου, αλλά και την τύχη των υπολοίπων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο, μεταξύ των οποίων ο ΥΠΕΞ του Ιράν.

Επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές και τις τιμές προϊόντων στην ΕΕΣήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τις υψηλές τιμές πώλησης προϊόντων από πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, έθιξε ο Πρωθυπουργός, στην επιστολή του προς την επικεφαλής της Κομισιόν.

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώςΣήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχετικά με τις προθέσεις της Ελλάδας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο με σχολικά γεύματα (βίντεο)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Βίντεο από drone δείχνουν τις εικόνες καταστροφής που υπέστη το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: Οι νέες τους θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη13:00Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς12:46Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί το πιο σύγχρονο μετρό ευρωπαϊκής πόλης12:33Αγία Σοφία: Αναστολή στα τακτικά χειρουργεία, αποφάσισαν οι γιατροί12:19Απεργία 21 Μαΐου: Τι θα γίνει με παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες Δήμων12:05Συνολάκης – Δήλος: Ένα κομμάτι του νησιού θα βυθιστεί σε 50 χρόνια11:52Κομοτηνή - Κασσελάκης: Ο σύλλογος “Περπατώ” υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου (βίντεο)11:39Θάνατος Ραϊσί – Τουρκικά ΜΜΕ: Το drone “Ακιντζί” τον εντόπισε11:25Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση τουρίστας που έκανε βουτιά από βράχο11:11Λαμία: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο με σχολικά γεύματα (βίντεο)10:57ΑΑΔΕ – Συγχωνεύσεις: Όλοι οι φορολογούμενοι της Αττικής σε μία Υπηρεσία10:42Ιράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε η σορός του (βίντεο)10:28Επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές και τις τιμές προϊόντων στην ΕΕ10:15Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής10:01Ιράν - Ραϊσί: Ο θάνατος του προέδρου και η διεθνής ανησυχία09:47Γυναικοκτονία - Φλωρίδης: οι δικαστές πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους νόμους09:33Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της09:19Άρης - ΠΑΟΚ: συλλήψεις πριν και μετά το ντέρμπι09:06Έγκλημα στην Χαλκίδα - Τάρτης: την έριξε από τη σκάλα και την αποτελείωσε με το μαχαίρι (βίντεο)08:52ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” της νέας εβδομάδας08:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο