LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2024 09:50

Συνολάκης – Δήλος: Ένα κομμάτι του νησιού θα βυθιστεί σε 50 χρόνια

Οι δυσοίωνες προβλέψεις του για τις θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Δήλος - λιοντάρια

Την εκτίμηση πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση έκανε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης.

«Θα βλέπουμε μπροστά μας ακραίες θερμοκρασίες, που θα γίνονται πιο ακραίες. Φοβόμαστε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που αποσταθεροποιείται το κλίμα», είπε στο «MEGA».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία λύση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης στα τρόφιμα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχουν εκτιμήσεις πως σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης θα υπάρξει ερημοποίηση, ενώ τόνισε πως μεγάλος είναι ο φόβος για εκδήλωση mega πυρκαγιών που καίνε πάνω από 40.000 στρέμματα.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο πως θα προσπαθούμε να σβήσουμε τις φωτιές, όμως αυτές θα σβήσουν όποτε θέλουν», ενώ για το φετινό καλοκαίρι δήλωσε πως οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές.

«Αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι περισσότερη ξηρασία στα νησιά του Αιγαίου και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Δήλος κινδυνεύει να χαθεί. Το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

Ιράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο, δεν υπάρχει ίχνος ζωής

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο