LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2024 10:49

Αγία Σοφία: Αναστολή στα τακτικά χειρουργεία, αποφάσισαν οι γιατροί

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχουν μεγάλα κενά στο προσωπικό, που κρατούν κλειστές, χειρουργικές αίθουσες.

Παίδων - Αγία Σοφία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, καταγγέλλοντας τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και προαναγγέλλοντας την αναστολή των τακτικών χειρουργείων, από την 1η Ιουνίου, «έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες».

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Στις 16/05/2024 συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την πρόσφατη μετακίνηση συναδέλφου αναισθησιολόγου στο Αγλαΐα Κυριακού, την συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά που υπάρχουν , τις χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων(αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό , τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία ποια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση στις 20/05 στις 10πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 01/06 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος ΚΟΚ: Τίθεται σε ισχύ με τσουχτερά πρόστιμαΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Θα χρησιμοποιούνται ψηφιακές κάμερες οι οποίες θα εντοπίζουν τους παραβάτες.

Μητσοτάκης – Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκωνΣήμερα 11:37 | Ειδήσεις

Επισκέφθηκε το σπίτι δικαιούχου προγράμματος παράδοσης κατ’ οίκον φαρμάκων υψηλού κόστους.

Μετρό – Αθήνα: Η πρωτεύουσα κινείται όλο το 24ωροΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Κάθε Σάββατο σε λειτουργία Μετρό γραμμές 2&3, Τραμ και επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές.

Ο μηχανισμός τουρκικής προπαγάνδας και τα F-35 του Ισραήλ και της ΕλλάδαςΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσιεύθηκε ανάλυση τουρκικού think tank στην οποία αναδεικνυόταν η υπεροχή των συνδυασμένων αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Ελλάδας απέναντι σε αυτές της Τουρκίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Αιματηρή συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο - Τι βλέπουν οι Αρχές17:21Φωτιά στην Ηλεία17:07Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος16:53Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση16:39Ο μηχανισμός τουρκικής προπαγάνδας και τα F-35 του Ισραήλ και της Ελλάδας16:23ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου16:08Τραμπ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο – Απειλή για νέες κυρώσεις στη Ρωσία15:53ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ειδικό εποχικό επίδομα 202515:35Ο Λευκός Οίκος αποχαιρετά τον Τσάρλι Κερκ (βίντεο)15:18Τραμπ: Εξαντλείται η υπομονή του με το Πούτιν15:02Ολυμπία Οδός: Ρομποτικό σύστημα με AI εκτελεί εργασίες (βίντεο)14:46Κατανάλωση αλκοόλ: Έφηβοι καταλήγουν στα νοσοκομεία14:29Ανδρουλάκης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων14:12Ευρωμπάσκετ - Εθνική Ελλάδος:Την Κυριακή ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τη Φιλανδία13:56Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας13:40Νέος ΚΟΚ: Τίθεται σε ισχύ με τσουχτερά πρόστιμα13:24Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζητούν άμεση παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, στην Γάζα13:10Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών12:55Μητσοτάκης – Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων12:39Ηράκλειο: Γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας12:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο