LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2024 12:12 | Ανανέωση: 20 Μαΐου 2024 12:33

Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί το πιο σύγχρονο μετρό ευρωπαϊκής πόλης

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για το ελληνικό πρωτάθλημα, το μετρό Θεσσαλονίκης και τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θεσσαλονίκη - Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος.

«Σταδιακά και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε Ευρώπη και φαίνεται ότι δικαιώθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. 

«Η κυβέρνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η Αττικό μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό μετρό αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν σταματούμε εδώ. Ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα. Οι συζητήσεις αυτές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θεσσαλονίκη - Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο

Τον Νοέμβριο θα εγκαινιαστεί η λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης και στη μελέτη επέκτασής του που εκπόνησε η εταιρία “Ελληνικό Μετρό” δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα «να βγει, επιτέλους, η συγκεκριμένη περιοχή από την απομόνωση δεκαετιών», όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το λέω αυτό σε μία πόλη η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, επιτέλους γίνεται πράξη" επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θεσσαλονίκη - Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο

Ακόμη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών». Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονταν ως κατώτερου Θεού».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θεσσαλονίκη - Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο

«Σε αντίθεση με τον υφυπουργό Υποδομών θα κάνω πολιτική παρατήρηση η οποία σχετίζεται με τις ευρωεκλογές αφού το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε και στο μετρό και στη δυνατότητα διεκδίκησης της χώρας για έργα υποδομής και χρηματοδότηση που πατά στο αναβαθμισμένο κύρος της πατρίδας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Θεσσαλονίκη - Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο

Μια νέα εποχή για την βιώσιμη αστική συγκοινωνία σηματοδοτούν τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που από σήμερα ξεκίνησαν τα δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ τονίζοντας πως θα αντικαταστήσουν το 30% του παλιού στόλου. «Το ‘Ελλάδα 2.0’ συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την προτεραιότητα στους πολίτες», επεσήμανε.

«Μια καλή μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες, τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα. Είμαστε στη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκίνησαν τα λεωφορεία με προτεραιότητα τη δυτική Θεσσαλονίκη, αυτή η μέρα σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας Ελλάδας. Το 15% των μετακινήσεων στην πόλη γίνεται με ΜΜΜ και θέλουμε να το κάνουμε 50% μαζί με το μετρό», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη πως «είναι τελευταίας τελευταίας τεχνολογίας, όταν θα λέμε ρίχνουμε γκαζιά, δεν θα ακούμε τίποτα απλά θα προχωράει και αυτό προτάσσει πια η πρόοδος της τεχνολογίας και διαθέτουν και κάτι πολύ σημαντικό όλα: εύχρηστη ράμπα για αμαξίδιο στο λεωφορείο γιατί για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες Β κατηγοριών και αυτή είναι μόνο η αρχή ακολουθούν πολύ περισσότερα λεωφορεία που σταδιακά θα αντικαταστήσουν».

ΠΑΣΟΚ: Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς ακούν από τον πρωθυπουργό μεγαλόπνοες αντζέντες

Ανακοίνωση με την οποία κατακρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. 

Στην ανακοίνωση τονίζει ότι "Η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπως του Μετρό, διήρκησε δυστυχώς πολλά έτη, γεγονός που δεν συνάδει με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των αντίστοιχων έργων Μετρό στην πρωτεύουσα'. 

Διερωτάται μεταξύ άλλων ¨"Γιατί η κυβέρνηση αγνοεί τα επιστημονικά εργαλεία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους αυξημένου κυκλοφοριακούς ρύπους εντός της πόλης" και "γιατί αυτό το επιστημονικό ενδιαφέρον δεν υπήρξε στο σχεδιασμό του επιπτώσεων από την κατασκευή του Flyover και αφέθηκε η πόλη χωρίς κυκλοφορική μελέτη;"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: 

Για ακόμη μια φορά οι Θεσσαλονικείς ακούν από τον Πρωθυπουργό της χώρας για μεγαλόπνοες ατζέντες, σχέδια επέκτασης συγκοινωνιακών μέσων και συγκοινωνιακούς χάρτες, είκοσι μόλις ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπως του Μετρό, διήρκησε δυστυχώς πολλά έτη, γεγονός που δεν συνάδει με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των αντίστοιχων έργων Μετρό στην πρωτεύουσα. Συνεπώς, θα συμφωνήσουμε οτι η ολοκλήρωση και επέκταση του Μετρό στην Δυτική Θεσσαλονίκη αποτελεί μεγάλη ανάγκη για την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομία της πόλης, θα πρέπει όμως να γίνει με ταχύτερους ρυθμούς και κυρίως πολιτική βούληση για ανάπτυξη μεγάλων έργων στην πόλη.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών φαίνεται ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία και σωστά, στη βαρύτητα και τη χρησιμότητα των επιστημονικών εργαλείων και των επιστημονικών δεδομένων, που θα δείξουν που πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αναρωτιόμαστε γιατί αυτό το επιστημονικό ενδιαφέρον δεν υπήρξε στο σχεδιασμό του επιπτώσεων από την κατασκευή του Flyover και αφέθηκε η πόλη χωρίς κυκλοφορική μελέτη;

Γιατί η κυβέρνηση αγνοεί τα επιστημονικά εργαλεία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους αυξημένου κυκλοφοριακούς ρύπους εντός της πόλης, με ορατές τις συνέπειες για την υγεία των πολιτών;

Γιατί η κυβέρνηση αγνοεί τις επιστημονικές μελέτες του Εξωτερικού Δακτυλίου της Θεσσαλονίκης που σχεδιάστηκε για να αποτρέπει την υπεραστική και διαμπερή κυκλοφορία εκτός της πόλης;

Γιατί η κυβέρνηση αγνοεί το επιστημονικό εργαλείο που λέγεται «Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών των Μεταφορών» για την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε μέσα από δημόσιο διάλογο την περίοδο 2010 – 2011 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των Θεσσαλονικέων συνεχίζεται

Και ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, με δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου, τονίζοντας πως "Μετά από 5 χρόνια στασιμότητα και κοροϊδία για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να εξαγγείλει τα έργα που ο ίδιος πάγωσε!"

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κύριος Μητσοτάκης ήρθε σήμερα -ενόψει εκλογών- στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις επεκτάσεις του Μετρό στα δυτικά μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη και να παρουσιάσει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Του υπενθυμίζουμε:

  • Οι επεκτάσεις του Μετρό στα δυτικά πάγωσαν με επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ το 2019 παρότι είχαν δρομολογηθεί οι πρόδρομες εργασίες (αρχαιολογικά, γεωτεχνικά, δίκτυα, παρακάμψεις) σε Επτάλοφο, Μενεμένη, Κορδελιό, Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη και σύνδεση με νοσοκομεία.
  • Το 2019 επίσης αποφασίστηκε από την κυβέρνησή ΝΔ να μην τελειώσει η βασική γραμμή του Μετρό το 2020 αλλά να γίνει απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου και να έχουμε τουλάχιστον 4 χρόνια καθυστέρηση με επιπλέον αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο.
  • Η κυκλοφοριακή μελέτη σαφώς είναι χρήσιμη αλλά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν εξαγγελθεί το fly over, όπως έπρεπε να έχει ξεκινήσει το Μετρό και να υπάρχει εξωτερικός δακτύλιος και όχι η πόλη να έχει καταδικασθεί σε ένα έμφραγμα για 4 χρόνια και να πληρώνουμε ήδη αποζημιώσεις για καθυστερήσεις στον ανάδοχο του fly over, ενός έργου που θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 1,5 δισεκ. Ευρώ.
  • Τα αναγκαία ηλεκτρικά λεωφορεία παραδίδονται με πολλά χρόνια καθυστέρηση, εφόσον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επέλεξε να ακυρώσει το διαγωνισμό προμήθειας τους που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και να αρχίσει η παράδοσή τους με 4 χρόνια καθυστέρηση.
  • H χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των ορίων αέριας ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη (και στην Αθήνα)!

Μετά από 5 χρόνια στασιμότητα και κοροϊδία για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να εξαγγείλει τα έργα που ο ίδιος πάγωσε!

Όλα αυτά οι πολίτες τα γνωρίζουν και θα στείλουν το λογαριασμό στις ευρωεκλογές!

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για διαρκή ειρήνη μέσω αξιόπιστων διαπραγματεύσεωνΣήμερα 15:32 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις σημαντικές παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο και τη σημασία της απρόσκοπτης παροχής βασικών διατροφικών προμηθειών.

Κέρκυρα - Μαθράκι: Νεκρός ο τουρίστας που είχε χαθείΣήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος Αμερικανός τουρίστας που αναζητούσαν τις τελευταίες ημέρες στο Μαθράκι.

Euro 2024 - Αμβούργο: Άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι και τον πυροβόλησαν (βίντεο)Σήμερα 14:40 | ΕιδήσειςΤο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ζανκτ Πάουλι της πόλης, όπου η Πολωνία και η Ολλανδία θα παίξουν στην πρεμιέρα του EURO 2024.Σταρόβας: Μιλά για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του (βίντεο)Σήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Δημήτρης Σταρόβας στο πρώτο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο yοutube μετά την περιπέτεια της υγείας του.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ωδείο Αθηνών για την Συμφωνία των Πρεσπών: Απαγορεύτηκε η πραγματοποίησή της 18:49Σταρόβας: Μιλά για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του (βίντεο)18:35Euro 2024: Η Ολλανδία κέρδισε την Πολωνία με ανατροπή18:22Γιορτή του Πατέρα: Η συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής18:08ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών μέχρι και 21 Ιουνίου17:55Σύνοδος κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ελπίζει πως θα υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα17:41Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής που χτύπησε σε δύο αυτοκίνητα17:28ΗΠΑ - Ένοπλη επίθεση σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν: Ποιος είναι ο ύποπτος17:14Πέλλα - Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης: Ετάφη με τιμές ο έως τώρα αγνοούμενος17:01Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες16:47Κόρινθος: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θάλασσα (βίντεο)16:34Γιορτή του Πατέρα: Το τρυφερό βίντεο της Finos Film – “Μπαμπάκα μου να σε φιλήσω!”16:20Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη άνδρας για ναρκωτικά και όπλα – Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε οπλοστάσιο16:07Χανιά - Συμπλοκή σε μίνι μάρκετ: Πώς έζησε ο ιδιοκτήτης την επίθεση15:53Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για διαρκή ειρήνη μέσω αξιόπιστων διαπραγματεύσεων15:39Ενδοοικογενειακή βία: Κρατείται ο γνωστός δικηγόρος που φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του 15:24Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της Ακροδεξιάς (εικόνες)15:10Euro 2024 - Αμβούργο: Άνδρας απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι και τον πυροβόλησαν (βίντεο) 14:55Ελευσίνα: Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι 14:42Ινστιτούτο Τσίπρα: Ξεκινά σήμερα την λειτουργία του14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο