LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2024 17:14

Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας

Που και πότε αναμένονται όμβροι και καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα του Πάσχα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, τις μεσημβρινές ώρες – απογευματινές ώρες, Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη δυτική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.  Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη του Πάσχα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι

Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται (εικόνες)Σήμερα 15:59 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που βρίσκεται υπό ανακαίνιση

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίοΣήμερα 19:07 | Ειδήσεις

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο δέχτηκε ελληνόκτητο πλοίο. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ουκρανία - Μπούμπουρας στον ΑΝΤ1: Στην Οδησσό η κατάσταση έχει χειροτερέψει (βίντεο)Σήμερα 20:22 | Ειδήσεις

Ένας εκ των επιφανέστερων Ελλήνων της περιοχής, που στηρίζει την ομογένειά μας, ο Παντελής Μπούμπουρας, περιγράφει αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 τις συνθήκες που επικρατούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ: Απειλεί με παραίτηση ο Γκαντζ – “Αν ο Νετανιάχου επιλέξει τον δρόμο των φανατικών, θα φύγω”23:07ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Επιβίωσε με ανατροπή στο ματς της Πυλαίας22:53Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη υπεύθυνος μελών αθλητικού συλλόγου22:38Formula 1: Ο Φερστάπεν ισοφάρισε το ρεκόρ του Σένα22:23Καρκίνος μαστού - Εξαδάκτυλος: Τι ισχύει για τις γυναίκες που βάζουν ενθέματα 22:08Γεωργία: Βέτο στο “ρωσικό νόμο” από την πρόεδρο της χώρας21:53Ηλεία: Νεκρός άνδρας που εισέπνευσε φυτοφάρμακο21:40Εξοικονομώ: Παράταση προθεσμίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου21:25Βόρεια Μακεδονία: Επαναληπτικές εκλογές σε επτά εκλογικά τμήματα21:11Ουκρανία - Μπούμπουρας στον ΑΝΤ1: Στην Οδησσό η κατάσταση έχει χειροτερέψει (βίντεο)20:56ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Με κατοστάρα στους 4 οι Ερυθρόλευκοι πριν το Βερολίνο (εικόνες)20:42Οδησσός: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε μη στρατιωτική δομή20:28Λάνθιμος στο Φεστιβάλ Καννών: Δουλεύω περισσότερο με το ένστικτο (βίντεο)20:14Καισαριανή: Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ20:00Στασινός στον ΑΝΤ1 για το ύψος κτηρίων: Είναι νόμος και πρέπει να ισχύει (βίντεο)19:46Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Οι μαζικές μηνύσεις των γονιών και τα ερωτήματα (βίντεο)19:31Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο19:15Άρης - ΠΑΟΚ: “Αστακός” η Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι 19:00Αρκαδία: Ληστές μπήκαν στο σπίτι, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησαν 18:44Κασσελάκης: Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι δικαιολογημένος (εικόνες)18:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο