LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2024 08:11

Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό

Ποιον θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας τενίστας, διεκδικώντας το “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης.

Roland Garros - Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντιέγκο Σβάρτσμαν

Ο Σέρβος Ντούσαν Λάγιοβιτς, Νο59 στην παγκόσμια κατάταξη θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον έναν ημιτελικό του Barcelona Open που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 του Σαββάτου (20/4).

Ο 33χρονος τενίστας νίκησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) τον Γάλλο Αρτούρ Φις (Νο.36) και θα μονομαχήσει με τον Έλληνα πρωταθλητή για μία θέση στον τελικό του τουρνουά 500 της ATP.

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο τουρ κι ο Έλληνας τενίστας προηγείται με 2-1, έχοντας πετύχει δύο σερί νίκες. Έχουν παίξει μία φορά στο χώμα, στον τελευταίο τους αγώνα το 2020 στο Αμβούργο, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 2-0.

Έναν χρόνο νωρίτερα ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στα τρία σετ στο Πεκίνο, ενώ ο Λάγιοβιτς νίκησε στην πρώτη τους αναμέτρηση στο Wimbledon το 2017.

Ο νικητής θα παίξει στον τελικό της Κυριακής (21/4, 17:00) με τον Κάσπερ Ρουντ ή Τομάς Ετσεβέρι, που θα αγωνιστούν στις 14:30 του Σαββάτου (20/4)

Τσιτσιπάς: Έπρεπε να παίξω στο όριό μου σε μερικούς πόντους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να «σβήσει» δύο ματς μπολ του Αργεντινού, Φακούντο Ντίαζ Ακόστα στο τρίτο σετ, έφτασε στα... όριά του σε ορισμένες περιπτώσεις όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος, αλλά κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open για 4η φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο7 του κόσμου, διατήρησε το αήττητο σερί στη φετινή χωμάτινη σεζόν (9-0) και τόνισε πως ο αγώνας με τον Αργεντινό ήταν πολύ δύσκολος και σε ορισμένες στιγμές ήταν πολύ κοντά στο να χάσει το ματς.

«Ορισμένες στιγμές του αγώνα, ήμουν πολύ κοντά για το χάσω. Φαινόταν... βουνό. Ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το αγώνα και από την άλλη νομίζω ότι έπαιξε απίστευτα. Άφησε τα πάντα έξω στο court. Είναι καλός παίκτης στο χώμα. Έχει έναν ATP τίτλο και σήμερα έκανε προφανές το λόγο, βγάζοντας στο court ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι το να έχω τόσα ματς όντας στη "ζώνη" βοηθάει στο να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις».

Και πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς: «Ήξερα ότι όλα ήταν δυνατά ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι όταν σέρβιρα ήμουν προσεκτικός. Φυσικά θέλεις να πας "γεμάτος" στο σέρβις σου, κάνεις άσους και να κερδίζεις εύκολους πόντους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι στο χώμα και το χώμα δεν σου δίνει τίποτα “δωρεάν”, πρέπει να δουλέψεις τον κάθε πόντο. Έχασα λίγο την ένταση στο σέρβις μου για να πω την αλήθεια. Πήγαινα πολύ αργά, αλλά μόλις το κατάλαβα κατάφερα να επιστρέψω και ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στο τάι-μπρέικ γιατί αν δεν το καταλάβαινα, δεν ξέρω… Ήταν ένα πνευματικό παιχνίδι και έπρεπε να παίξω στο όριο σε μερικούς πόντους».

Ειδήσεις σήμερα:

Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ

Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρΧθες 18:22 | Ειδήσεις

Που και πότε αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο