LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2024 23:44 | Ανανέωση: 02 Μαΐου 2024 23:59

Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός, διέλυσε στο Μπέρμιγχαμ την Άστον Βίλα και πήραν σημαντικό προβάδισμα για το "εισιτήριο" που οδηγεί στον τελικό του Conference League.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απίστευτος, εκπληκτικός, μοναδικός! Ο Ολυμπιακός «τρέλανε» για άλλη μία φορά φέτος την ποδοσφαιρική Ευρώπη, «κούρσεψε» το Villa Park με το εκπληκτικό 4-2 επί της Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα και πλέον «αγγίζει» τον τελικό της 29ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena.

Κόντρα στην 4η ομάδα της εφετινής Premier League, ο Ολυμπιακός άριστα στημένος τακτικά και παρά τα μικρολαθάκια του, επέβαλλε το δικό του τέμπο και πήρε ένα ιστορικό διπλό, χάρις το χατ-τρικ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί (16’, 28’, 56’ πέν.) και το γκολ του Σαντιάγο Έσε (67’). Η Βίλα ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 με τους Γουότκινς (45’+1’) και Ντιαμπί (52’), έχασε πέναλτι (δοκάρι κι άουτ) με τον Ντίαζ, όμως η βραδιά ήταν κατακόκκινη.

Σε μία εβδομάδα (9/5, 22:00) στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να «σφραγίσει» για πρώτη φορά στην Ιστορία του την πρόκριση σε τελική ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πίεση ψηλά για να δυσκολέψει τις προσπάθειες των παικτών της Βίλα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Ρότζερς βρήκε χώρο και πλάσαρε απ’ το ύψος της περιοχής, όμως ο Τζολάκης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάκτυλά του.

Στο 9ο λεπτό ο Μπέιλι βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Λαγκλέ πάνω στον Ιμπόρα, ενώ στο 16’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στην πρώτη μεγάλη στιγμή του στο ματς. Από μπαλιά του Τσικίνιο, η μπάλα κατέληξε στον Ελ Κααμπί που σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα. Το γκολ του στην αρχή ακυρώθηκε ως οφσάιντ όμως μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Κας κάλυπτε τον Μαροκινό και το τέρμα του κατακυρώθηκε για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Η επική βραδιά των «ερυθρόλευκων» είχε και συνέχεια... Στο 28’ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά από τον Ρέτσο και τακουνάκι του Τσικίνιο, ο Ποντένσε έβγαλε μία καταπληκτική «σκαφτή» μπαλιά προς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος απέφυγε με ντρίμπλα τον γκολκίπερ και πλάσαρε για το 2-0 του Ολυμπιακού που «πάγωσε» ακόμη περισσότερο το «Villa Park».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «χτυπάει» την αγγλική ομάδα στην κόντρα σαν... κόμπρα. Στο 39’ μετά από άλλο ένα κλέψιμο ψηλά, ο Φορτούνης πήγε σε ατομική προσπάθεια και σε ένα σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δευτερόλεπτα πριν απ’ τη λήξη του ημιχρόνου, στη μοναδική αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, η Άστον Βίλα μείωσε σε 1-2. Από γρήγορη αντεπίθεση των Άγγλων κι ωραία ασίστ του Ντιαμπί προς τον Όλι Γουότκινς, ο φορ των γηπεδούχων πλάσαρε εύστοχα στη γωνία του Τζολάκη, μειώνοντας για τους «βίλατζερς».

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε να ξεκινήσει για αρκετά λεπτά, καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με έναν οπαδό της Άστον Βίλα, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή κι έγινε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η Άστον Βίλα μπήκε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στο 52’ ο Μούσα Ντιαμπί (από ασίστ του Μπέιλι) έφερε το ματς στα ίσα με πολύ δυνατό, διαγώνιο σουτ που αιφνιδίασε τον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός όμως ήταν ξανά εκεί για να «απαντήσει» άμεσα. Στο 55’ από κόρνερ του Ποντένσε, ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λουίζ. Ο Ιταλός ρέφερι Μάρκο Γκουίντα έδειξε αμέσως την παράβαση κι ο Ελ Κααμπί δεν αστόχησε, δίνοντας ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3-2 στο 56’ και υπογράφοντας ένα τρομερό χατ-τρικ!

Το «μαγικό» βράδυ του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια. Στο 67’ ο Έσε βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κόνσα κι αιφνιδίασε τον Όλσεν για το 4-2 των Πειραιωτών, που έκαναν το Villa Park να... σιγήσει ξανά!

Στο 81’ ένα λάθος του Κάρμο και το άτσαλο μαρκάρισμά του πάνω στον Ντουράν, έφερε ένα πέναλτι για την Άστον Βίλα, με τον Ντούγκλας Λουίζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 83’, όμως η εκτέλεσή του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε άουτ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ως το τέλος το προβάδισμα των δύο τερμάτων και το ιστορικό 4-2.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Μάρκο Γκούιντα (Ιταλία)

Κίτρινες: 83’ Ντιαμπί – 83’ Ροντινέι

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.

UEFA - CONFERENCE LEAGUE  - τρόπαιο

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να επικρατεί εντέλει της σκληροτράχηλης Μπριζ με 3-2, χάρις σε ένα... buzzer-beater γκολ του Ενζολά στις καθυστερήσεις, παίρνοντας ισχνό προβάδισμα για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena.

Οι «βιόλα» πήραν νωρίς προβάδισμα με τον Σοτίλ και παρά τη γρήγορη ισοφάριση απ' τον Βάνακεν (εύστοχο πέναλτι στο 17'), έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με το πολύ ωραίο γκολ του Μπελότι στο 37'. Παρά την αποβολή του Ονιεντίκα με δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά (58' και 61') η Μπριζ έφερε το ματς ξανά στα ίσα με τον Τιάγκο στο 63'.

Η Φιορεντίνα όμως δεν είχε πει την τελευταία... λέξη της και στο 90'+1' ο διεθνής Ανγκολέζος επιθετικός, Εμπαλά Ενζολά με ακόμη ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους και μαζί το μικρό προβάδισμα που έψαχναν ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (9/5).


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)

Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονοςΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Πότε θα ξαναπεράσει τις πύλες τις Εισαγγελίας ο 50χρονος, για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Τραγωδία στον Έβρο με τον θάνατο ενός μωρού λίγων μηνών. Τι υποστηρίζει η μητέρα του για τις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε την ζωή του.

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα ποσοστά, η αδιευκρίνιστη ψήφος και οι δημοφιλίεςΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Η πρόθεση ψήφου, η σειρά των κομμάτων, η αξιολόγηση της Κυβέρνησης και οι ψήφοι των Σπαρτιατών, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσειςΣήμερα 11:23 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ για τα λάθη στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρβοϊός - Ωνάσειο: Ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 14:12Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα13:58Γυναικοκτονία – Μενίδι: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος13:47Τουρκία - Τροχαίο: Θρήνος για την Ελληνίδα που έχασε την ζωή της (εικόνες)13:34“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Ο Στέφανος δεν πιστεύει τα ψέματα του Φάνη (βίντεο)13:20Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί13:07Ορμπάν: Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου12:53Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις για την “μελαγχολική” μας Παρασκευή (βίντεο)12:40Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Τερίμ12:26Στην Ελλάδα η Μις Υφήλιος 202312:15ΗΠΑ - Χιούστον: Κακοκαιρία σάρωσε σπίτια και μαγαζιά (εικόνες)11:59Λαμία: Δηλητηρίαση σε μαθητές από σχολικά γεύματα11:46Χατζηδάκης σε λογιστές: Δεν παίζουμε με τις φορολογικές δηλώσεις 11:33Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)11:20Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: “Καμπανάκι” για εκατομμύρια πρόωρους θανάτους11:07Γαλλία: Νεκρός ένοπλος που ετοιμαζόταν να πυρπολήσει συναγωγή (εικόνες)10:53Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της10:41Βίκυ Μοσχολιού: Η ζωή και η καριέρα της ξεχωριστής φωνής της Ελλάδας10:28Τουρκία – Ντεμιρτάς: 42 χρόνια κάθειρξη στον Κούρδο ηγέτη10:02Διδυμότειχο: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο09:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο