LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2024 11:23

Γιώργος Καραϊβάζ: Τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου (βίντεο)

«Το έγκλημα αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί επίσημα ως έγκλημα κατά της ιδιότητας του Γιώργου. Η ουσία είναι να αποδεχθεί το κράτος για ποιον λόγο τον σκότωσαν» ειπε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 η χήρα Καραϊβάζ.

Δολοφονία - Καραϊβάζ - λουλούδια

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού που εργαζόταν και όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του 20 μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε και κατέβηκε από το όχημα, οι δύο δράστες που έχουν συλληφθεί τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα να παλεύει ώστε να μην ξεχαστεί η δολοφονία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη και τώρα όπως δήλωσε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, θέλει να γίνει επίσημα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ως έγκλημα κατά της δημοσιογραφικής του ιδιότητας. 

“Εγώ από την πρώτη στιγμή, δεν με αγγίζει το θέμα το ποιος το έκανε… Το γιατί το έκανε είμαι πεπεισμένη ότι το έκανε λόγω της ιδιότητας του Γιώργου, λόγω όσων έγραφε και όσων έλεγε. Οι Αρχές διετέλεσαν το έργο τους και τώρα οι άνθρωποι που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στα δικαστήρια και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν όντως φταίνε ή όχι”, είπε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

“Το έγκλημα αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί επίσημα ως έγκλημα κατά της ιδιότητας του Γιώργου. Η ουσία είναι να αποδεχθεί το κράτος για ποιον λόγο τον σκότωσαν”, πρόσθεσε η ίδια.

“Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βιοπορίζεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο” είπε ακόμη η Στάθα Καραϊβάζ, για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του συζύγου της.

Για την τραγική απώλεια του συζύγου της είπε ότι “ο πόνος γίνεται μόνιμος μετά από ένα τέτοιο περιστατικό. Πολλές φορές νομίζω ότι δεν είμαι ποτέ χαρούμενη. Η έλλειψη ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα σαν τον Γιώργο, δεν αναπληρώνεται.”

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται “Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς ακόμη να έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του.

Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή τόνισε, ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε απευθύνει επανειλημμένως προφορικά και γραπτά υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ αφιερώσαμε ολόκληρο το έτος 2023 στη μνήμη του με διάφορες δράσεις, προβολή του θέματος και υπενθύμιση ότι το ενδιαφέρον μας δεν έχει ατονήσει και δεν πρόκειται να ατονήσει μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ελληνική και διεθνής δημοσιογραφική κοινότητα των δημοσιογράφων ζητούν να συλληφθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, να οδηγηθούν οι φερόμενοι ως εκτελεστές του εγκλήματος στη δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν τα κίνητρά τους και όλες οι πτυχές της υπόθεσης, η οποία αποτελεί κηλίδα για το επίπεδο του κράτους δικαίου στη χώρα καθώς και για την ασφάλεια των δημοσιογράφων”.


Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: αποσωληνώθηκε ο 39χρονος (βίντεο)

Κόρινθος: Ασθενής πέθανε από σηψαιμία μετά από λάθος στο χειρουργείο

Isis - Champions League: Απειλές για επίθεση σε γήπεδα “Σκοτώστε τους όλους”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτωνΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Το πασχαλινό ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο. Επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:34“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο