LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Φεβρουαρίου 2024 13:13

Τουρκία - F-16: Στην Άγκυρα τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής τους

Τα σχέδια των επιστολών αφορούν και τον εκσυγχρονισμό των 79 υφιστάμενων τουρκικών F-16

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ - F-16 VIPER

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 του τουρκικού Στόλου. Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί 'Ακτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στα σχέδια των επιστολών, σε αυτές τις συναντήσεις θα γίνει από κοινού αξιολόγηση και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία και θα ξεκινήσει το χρονοδιάγραμμα.

"Η τιμολόγηση θα γίνει με βάση τον κατάλογο και τα προϊόντα. Όταν επιτευχθεί η τελική συμφωνία, θα γίνει γνωστό το συνολικό κόστος αυτής της συμφωνίας. Η πρότασή μας να γίνει η παραγωγή και ο εσυγχρονισμός στην Τουρκία έχει μεταφερθεί στις αμερικανικές αρχές", ανέφεραν από το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας.

Παράλληλα σημείωσαν ότι αναμένουν θετική προσέγγιση της Γερμανίας στο θέμα της προμήθειας Eurofihgter, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού 'Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε αυτή την επίσκεψη ήταν το θέμα του Eurofighter. Αναμένεται η θετική προσέγγιση της Γερμανίας, μιας από τις χώρες της κοινοπραξίας του Eurofighter, για το θέμα αυτό. Οι τεχνικές συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου και της κατασκευάστριας εταιρείας συνεχίζονται", δήλωσαν οι ίδιες πηγές του τουρκικού υπουργείου κατά την ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη – Μαρινάκης: Να λογοδοτήσουν όλοι οι υπαίτιοι χωρίς καμία εξαίρεση (βίντεο)

Αγρίνιο: Ενήλικη αδερφή μαθητή χτύπησε μαθήτρια μέσα σε Γυμνάσιο

Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1500 προϊόντα τον Μάρτιο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο