LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2024 17:36

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Φινλανδίας

Η αντζέντα της συνάντησης των δύο Υπουργών. Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού για τις ομοιότητες των δύο χωρών.

Νίκος Δένδιας - Φινλανδία

«Θέματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τη συμπλήρωση 2 ετών», η πορεία της Ευρώπης και η δημιουργία ενός αμυντικου βραχίονα της ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εθνικής 'Αμυνας Φινλανδίας και Ελλάδας Antti Hakkanen και Νίκου Δένδια στο Ελσίνκι.

Επίσης ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Φινλανδό ομόλογό του για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια και υποσαχάρια Αφρική ενώ συζητηθηκε η πρόθεση της Ελλάδας να αντιγράψει το φινλανδικό μοντέλο εφεδρείας και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας θα έχει αργότερα σημερα αναλυτική συζήτηση με αξιωματικούς μονάδας του φινλανδικού στρατού.

Περαιτέρω ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα επισκεφθεί το Κέντρο Αντιμετώπισης Υβρυδικών Απειλών, στο οποίο υπηρετούν και Έλληνες αξιωματικοί. Επίσης θα συναντηθεί με στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας της Φινλανδίας ενόψει της παρουσίασης στη Βουλή -σε λίγες ημέρες- του νομοσχεδίου για την καινοτομία στην άμυνα "την προσπάθεια δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό οικοσύστημα και θέλουμε οι φινλανδικές εταιρείες -μερικές είναι παγκοσμίου επιπέδου- να συμετέχουν και αυτές σε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι «η Ελλάδα και η Φινλανδία έχουν πολλές ομοιότητες. Είναι χώρες μεσαίου μεγέθους, βρίσκονται όμως και οι δύο δίπλα σε μεγάλους γείτονες που έχουν αναθεωρητικές φιλοδοξίες. Και οι δύο χώρες βρίσκονται επίσης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι δύο χώρες, είναι χώρες που πιστεύουν στο Διεθνές Δίκαιο και που πιστεύουν στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, έχοντας μεγάλο αριθμό νησιών».

Παράλληλα ανέφερε ότι η σημερινή επίσκεψή του είναι η πρώτη ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και η τρίτη ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως έχει ανακοινωθεί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου Jukka Kopra.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερέας inlfuencer “μαγνητίζει” νέους μέσω Tik Tok (βίντεο)

Τροχαίο: Απανθρακώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα

Απεργία 28/02: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Ποιοι κλάδοι θα συμμετέχουν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο