LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2024 07:26

ΗΠΑ: Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού καταδικάζεται για κατασκοπεία

Πώς εντοπίστηκε ο 26χρονος και ποια ήταν η δράση του

Κατασκοπεία

Υπαξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού καταδικάστηκε χθες Δευτέρα να εκτίσει 27 μήνες φυλάκιση για κατασκοπεία επ’ ωφελεία της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Κίνας, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Γουενχένγκ Τζάο, 26 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στη ναυτική βάση της κομητείας Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, συνελήφθη στην Καλιφόρνια (δυτικά) τον Αύγουστο. Τον Οκτώβριο, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες σε πράκτορα της κινεζικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.500 δολαρίων, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει αποδυθεί σε επιθετική προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των εταίρων τους», δήλωσε η Λαρίσα Ναπ, υπηρεσιακή υποδιευθύντρια του τμήματος εθνικής ασφάλειας της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), σύμφωνα με το κείμενο.

Ο κελευστής Γουενχένγκ Τζάο ομολόγησε πως έλαβε μεταξύ του Αυγούστου του 2021 και του Μαΐου του 2023 σχεδόν 15.000 δολάρια από κινέζο πράκτορα σε αντάλλαγμα για ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούσαν «την επιχειρησιακή ασφάλεια, τη στρατιωτική εκπαίδευση και υποδομές ζωτικής σημασίας του ΠΝ των ΗΠΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, ο υπαξιωματικός παραδέχθηκε πως παρέδωσε στον κινέζο πράκτορα έγγραφα σχετικά με μεγάλη στρατιωτική άσκηση στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και το ηλεκτρολογικό, το μηχανολογικό και άλλα σχέδια συστήματος ραντάρ εγκατεστημένου στη νήσο Οκινάουα, στην Ιαπωνία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιράκ: Πυρκαγιά σε μαιευτήριο προκάλεσε των θάνατο βρεφών

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πύλη του φράχτη

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο