LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2023 20:50

Ιράκ: Νεκροί δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και Κούρδοι μαχητές

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ, με την Άγκυρα να απαντά με αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK.

AP - Τούρκοι στρατιώτες - Αφγανιστάν

Δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Οι έξι ηρωικοί σύντροφοί μας έπεσαν μάρτυρες σε συγκρούσεις με τους τρομοκράτες που επιχείρησαν να διεισδύσουν σε μια βάση», σύμφωνα με το υπουργείο.

Το πρωί η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι άλλοι έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ, σε επίθεση που αποδίδεται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τους συμμάχους της. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο βρίσκονται στο Χακούρκ και το Ζαπ.

Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK, «εξουδετερώνοντας» 13 μαχητές του.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι ο στρατός θα πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον «τρομοκρατών» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. «Οι κακούργοι αυτονομιστές θα δώσουν λογαριασμό για το αίμα που έχυσαν», τόνισε. «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα τη στρατηγική μας, στοχεύοντας στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναρκωτικά - Λιμενικοί: Η μετάθεση, η “ρουτίνα” και ο εθισμός

Θεσσαλονίκη – Revenge porn: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί

Κολωνός – βιασμός 12χρονης: Σύλληψη αλλοδαπού μετά από τροχαίο στο Αγρίνιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)Σήμερα 14:26 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός από το νοσοκομείο "Αττικόν" που επισκέφτηκε για το ΕΣΥ.

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσηςΣήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζιΣήμερα 17:39 | Τοπικά Νέα

Η ανοιξιάτικη επιδείνωση του καιρού πλημμύρισε πολλές οδικές αρτηρίες της συμπρωτεύουσας. Χοντρό χαλάζι έπεσε σε κέντρο και δυτικά.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31Σακίρα: Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή17:17Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό, νοσηλεύεται σε κλινική17:03Τροχαίο στον Βόλο: Σκοτώθηκε με το σκούτερ του16:49Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ-μάρκετ “μηδένισε” σε σχέση με πέρυσι16:35Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: Είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού (εικόνες)16:21Βρετανία: Μωρό εκ γενετής κωφό, απέκτησε την ακοή του16:07Κρήτη – καταγγελία: Βιασμός ανήλικης τουρίστριας έξω από μπαρ15:53Ενδοοικογενειακή βία: Κρεμάστηκε από το μπλακόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της15:40Αφρικανική σκόνη - ΕΟΔΥ: Οδηγίες προφύλαξης για το νέο κύμα15:26Μητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)15:13Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς14:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο