LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2023 17:11 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2023 19:14

Ισραήλ: Συνάντηση CIA και Μοσάντ - Τι συζήτησαν

Οι αρχηγοί της αμερικανικής CIA και της ισραηλινής Μοσάντ συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του .Κατάρ στην Ντόχα

Ισραήλ - Γάζα - όμηροι -  Παλαιστίνιοι - ανθρωπιστική βοήθεια

Οι αρχηγοί της αμερικανικής CIA και της ισραηλινής Μοσάντ συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ντόχα για να μιλήσουν για την «επόμενη φάση» πιθανής συμφωνίας ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ μετά την επέκταση της διήμερης παράτασης της ανακωχής ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές, δήλωσε πληροφορημένη πηγή.

Η συνάντηση είχε ως θέμα «την βελτιστοποίηση της προόδου που σημειώθηκε με την παράταση της συμφωνίας για την ανθρωπιστικής παύση και την εκκίνηση περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Η έκβαση των συνομιλιών, στις οποίες συμμετείχαν και αιγύπτιοι αξιωματούχοι, είναι ασαφές, πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η Ντόχα ενεργεί για την εφαρμογή «διαρκούς εκεχειρίας» στην Γάζα.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, αρχηγός της Μοσάντ, ο Ουίλιαμ Μπερνς, αρχηγός της CIA και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι συναντήθηκαν μία ημέρα αφού το Κατάρ ανακοίνωσε διήμερη παράταση της αρχικής τετραήμερης ανακωχής στην Γάζα.

Το Κατάρ, όπου πολλά μέλη της ηγεσίας της Χαμάς έχουν την βάση τους, ηγείται των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην παλαιστινιακή οργάνωση και το Ισραήλ.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς και ο Ντέιβιντ Μπαρνέα είχαν βρεθεί και πάλι στο Κατάρ για να συναντήσουν τον Σέιχ Μοχάμεντ στις 9 Νοεμβρίου.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στο Κατάρ για συναντήσεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που συμπεριλαμβάνουν συνομιλίες για τους ομήρους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δρομολόγια πλοίων: Ποια δεν εκτελούνται λόγω μποφόρ

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ που έκοβε, αλλά δεν δήλωνε αποδείξεις

Μύκονος: Πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα του δικυκλιστή με την αγελάδα

 

 

  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο