LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Ιουλίου 2023 17:25 | Ανανέωση: 21 Ιουλίου 2023 17:39

Χαλκίδα - Θάνατος 46χρονου από θερμοπληξία: Συνελήφθη ιδιοκτήτης ψησταριάς

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να εργαζόταν χωρίς να είναι ασφαλισμένος στο μαγαζί. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα αίτια θανάτου του 46χρονου.

Ασθενοφόρο - ΕΚΑΒ - πρωί

Συνελήφθη 54χρονος ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Χαλκίδα στην οποία φέρεται να δούλευε ένας 46χρονος που πέθανε την Πέμπτη (20/7), πιθανότατα από θερμοπληξία.

Σήμερα το πρωί το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας ενημερώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας σχετικά με τον θάνατο του 46χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά χωρίς όμως σύμβαση εργασίας.

Όταν ο 46χρονος επέστρεψε σπίτι του, γύρω στις 16:00, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγη ώρα μετά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο 54χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Tα ακριβή αίτια του θανάτου του 46χρονου θα φάνουν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του 46χρονου

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Χαλκίδας αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αναφέρει: «Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, προσεκομίσθη στις 16:55 στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30. Πιθανή αιτία θανάτου, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

ιδιοκτήτης εστιατορίου - θάνατος από θερμοπληξία - Χαλκίδα


ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς εντατικούς ελέγχους οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες 

«Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το γεγονός ότι «46χρονος στην Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα». Προσθέτει ότι «οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες».

Εν είδει υστερόγραφου ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος ‘δεν ήταν διανομέας', ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

ΠΑΣΟΚ : Να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι, που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους

«Ο θάνατος εργαζομένου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, απασχολούνταν ανασφάλιστος σε ακραίες καιρικές συνθήκες καύσωνα, αποδεικνύει δυστυχώς για μια ακόμη φορά την πλήρη έλλειψη ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, που καλούνται οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν», αναφέρει ο Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο εργαζόμενου στην Χαλκίδα.

«Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει άμεσα να ληφθούν από τον αρμόδιο Υπουργό οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ενόψει και των προβλέψεων περί υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι, που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων.

Είναι ώρα για πρωτοβουλίες ουσίας και όχι επικοινωνίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα:

Διδυμότειχο: Φωτιά κοτνά σε σπίτια

Τόνι Μπένετ: Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής

Γυναικοκτονία - Αυλίδα: “Την σκότωσα γιατί δεν πέρναγα καλά μαζί της”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτωνΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Το πασχαλινό ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο. Επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο