LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2023 22:23

Τραμπ: είμαι στόχος έρευνας για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Τι δημοσίευασε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος για την έρευνα σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

AP - Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έλαβε επιστολή από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, στην οποία γνωστοποιείται στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι στόχος ομοσπονδιακής έρευνας για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο και για απόπειρες ανατροπής του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2020.

«Ο παράφρων Τζακ Σμιθ, εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τζο Μπάιντεν, μου έστειλε μια επιστολή (ξανά, ήταν Κυριακή το βράδυ!) δηλώνοντας ότι εγώ είμαι ΣΤΟΧΟΣ της έρευνάς του για την 6η Ιανουαρίου», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social Media, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο του ανήκει.

Ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 είπε ότι του δόθηκαν «τέσσερις μόλις ημέρες» για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή η διαδικασία «σχεδόν πάντα» οδηγεί σε απαγγελία κατηγορητηρίου, χαρακτηρίζοντας αυτή την έρευνα «κυνήγι μαγισσών».

Αργότερα σήμερα, συνήγοροι υπεράσπισης και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα ενώπιον της δικαστίνας Αϊλίν Κάνον, η οποία προεδρεύει επί των κατηγοριών για κακοδιαχείριση απόρρητων πληροφοριών και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Εναντίον του Τραμπ τον περασμένο μήνα ασκήθηκαν διώξεις από τις ομοσπονδιακές αρχές επειδή κράτησε και έδειξε σε άλλους απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Μεταξύ των κατηγοριών είναι «παρακράτηση πληροφοριών που αφορούν την εθνική ασφάλεια» και «παρακώλυση της δικαιοσύνης».

Ο Σμιθ ηγείται της δίωξης και σε αυτή την υπόθεση.

Σε βάρος του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου έχει επίσης απαγγελθεί κατηγορίες από τη δικαιοσύνη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για λογιστικές απάτες, σε σχέση με πληρωμή που έγινε πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 με στόχο να φιμωθεί μια πορνοστάρ.

Eισαγγελέας της Τζόρτζια αναμένεται επίσης να ανακοινώσει έως τον Σεπτέμβριο το αποτέλεσμα της έρευνάς της για την πίεση που άσκησε ο πρώην πρόεδρος στην προσπάθεια να αλλάξει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 σε αυτή την Πολιτεία των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολύνεκρο δυστύχημα στην Έδεσσα - Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε φορτηγό

Φωτιές: Τι είναι ο καιρός “Hot-Dry-Windy” που σαρώνει την Ελλάδα

Formula 1: Το GP Ουγγαρίας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ANT1+ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο