LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2023 10:12 | Ανανέωση: 09 Ιανουαρίου 2023 21:43

Παπαθανάσης: Πιθανό το “Σαρακοστιανό Καλάθι”

Τι είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης για το "γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού".

Σαρακοστιανό τραπέζι

Στόχος, στη συζήτηση με τις βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού, είναι να υπάρχει για κάθε κατηγορία προϊόντων ένα προϊόν ιδιωτικής ετικέτας κι ένα επώνυμο και σχετικό ερώτημα έχει τεθεί και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης προσερχόμενος στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί ο αριθμός των 51 κατηγοριών προϊόντων που έχουν ενταχθεί στο καλάθι του νοικοκυριού. Χαρακτήρισε δε, επιτυχημένη, την όλη συνεισφορά του καλαθιού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει καλάθι νοικοκυριού για τα σαρακοστιανά, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι αναμένεται να ακολουθηθεί το μοντέλο των χριστουγιεννιάτικων εορτών με επιλογές ορισμένων προϊόντων που προτιμούνται την συγκεκριμένη περίοδο, πριν το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, προσερχόμενος στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επανέλαβε ότι εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθεί μέριμνα στήριξης για την κοινωνία.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σημείωσε πως, για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το άνοιγμα στο εμπορικό της έλλειμμα πρέπει να σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην προσέλκυση 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων, σε παραγωγή και εξοπλισμό, παρά το ρεκόρ που σημείωσε τα τελευταία δύο χρόνια στις εξαγωγές, ώστε, αφενός, να καλύψει μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών της και, αφετέρου, να αυξήσει το επενδυτικό της απόθεμα, που είναι μόλις 30% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ-27 είναι πάνω από 60%.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 είναι εκλογική χρονιά, «που, λόγω του εκλογικού νόμου, το πιθανότερο είναι να μας οδηγήσει σε διπλές εκλογές και σε ένα διάστημα αναμονής, 40 ημερών. 'Αγνωστη, επίσης, παραμένει η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που έχει ήδη ξεκινήσει και που ο επιχειρηματικός κόσμος, απαιτεί από τα πολιτικά κόμματα αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή προεκλογικής πλειοδοσίας, επιθυμεί τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αναμένει την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα και ζητά τη συνεχή στήριξη της πραγματικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και οικονομίας, «οφείλουν να συνεχιστούν, για όσο χρειαστεί, σε μία χρονιά, που μόλις ξεκίνησε με νέες προκλήσεις, αλλά ίδιες αβεβαιότητες» και συμπλήρωσε:

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία, αφού έχουμε τον Ιανουάριο την αξιολόγηση της Fitch και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για χρέος και πλεόνασμα, τον Φεβρουάριο τις προβλέψεις της ΕΕ και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του ΓΛΚ, τον Μάρτιο τα τελικά στοιχεία του 4ου τριμήνου του 2022 και τις αξιολογήσεις των DBRS και Moody's, ενώ ακολουθεί τον Απρίλιο της S&P. Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα το 2023 θα μας επιτρέψει να κλείσουμε πολλά από τα ανοικτά μέτωπα, αλλά και να πετύχουμε το αναπτυξιακό όραμα της χώρας μας».

Ειδήσεις σήμερα:

“Πρεμιέρα” για τις χειμερινές εκπτώσεις

Κορονοϊός – Παυλάκης: Να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι “σημαδεύτηκε” με τον θάνατο φιλάθλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δήμοι Αττικής και Θεσσαλονίκης: Ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των βρεφονηπιακών18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο