LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Απριλίου 2022 21:40

Δήμος Αθηναίων: Παροχή κοινωνικής κατοικίας σε ευάλωτους - Οι δικαιούχοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε την πρότασή του στον υπουργό Εργασίας για να αντιμετωπιστεί η "εκιτίναξη" ενοικίων. Ποιους αφορά η πρόταση. Πώς αναμένεται να λειτουργήσει.

ακίνητα - ΕΝΦΙΑ - νομιμοποίηση

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, άμεσα υλοποιήσιμο για την παροχή κοινωνικής κατοικίας, οικονομικής αλλά ποιοτικής στέγης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού στην πρωτεύουσα, το οποίο θα χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, κατέθεσε προ διημέρου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας.

Η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το οξύ πρόβλημα της αστεγίας και τον ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο έκρηξης «νέων αστέγων» δηλαδή ανθρώπων οι οποίοι λόγω της εκτίναξης των ενοικίων και του πληθωρισμού, δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο κόστος στέγασης, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον αποδεκτό μέσο όρο σε σχέση με το εισόδημα. Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων στον κ. Χατζηδάκη προβλέπει την άμεση μετεξέλιξη του προγράμματος «Εστία», το οποίο είχε έως σήμερα δικαιούχους αιτούντες άσυλο και λήγει στο τέλος του χρόνου, σε πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ευάλωτες ομάδες πληθυσμού χαμηλού εισοδήματος, όπως οι άνεργοι νέοι με έμφαση στην ηλικιακή κατηγορία 15-29, οι νέες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι ηλικιωμένοι και κυρίως εκείνοι που μένουν μόνοι τους και έχουν χαμηλό εισόδημα, αλλά και οι φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί από τις υπάρχουσες θέσεις των φοιτητικών εστιών. Από τις ομάδες αυτές, θα δίνεται ειδικό βάρος στα κοινωνικά ευάλωτα άτομα. Εκτός από τους άμεσα ωφελούμενους, το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων στοχεύει στη διατήρηση του ισοζυγίου μισθώσεων κατοικιών στην πόλη που απειλείται με βίαιη ανατροπή εξαιτίας της ολοκλήρωσης του προγράμματος «Εστία» για τους αιτούντες άσυλο. Εκτιμάται ότι μετά το τέλος του χρόνου περισσότερα από 1.500 διαμερίσματα θα μείνουν κενά, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της πόλης.

Η πρόταση που υπέβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων και αντιμετώπισε πολύ θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας, περιλαμβάνει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία (κοινοτικούς πόρους) και ως φορέας υλοποίησης προτείνεται η ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων), η οποία ήδη από το 2016 τρέχει το Πρόγραμμα «Εστία» με παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στέγασης σε μισθωμένα διαμερίσματα και η οποία μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από 400 διαμερίσματα, προσφέροντας συνολικά 8.000 θέσεις στέγασης. «Η αναζωογόνηση της κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, με την προσέλκυση νέων ζευγαριών και φοιτητών μέσω της παροχής οικονομικής στέγης είναι από την αρχή στις προτεραιότητές μας. Αναπροσαρμόζουμε τον σχεδιασμό μας, υπό το βάρος της μεγάλης κοινωνικής ανάγκης να στηριχθούν "εδώ και τώρα" εκατοντάδες ευάλωτοι συμπολίτες μας. Θα αξιοποιήσουμε κάθε "εργαλείο" και όλες μας τις δυνάμεις για να σταθούμε στο πλευρό τους. Ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί ήδη ένα ευρύ υποστηρικτικό δίκτυο για να μη μένει κανένας μόνος του. Με τον ίδιο μελετημένο και αποτελεσματικό τρόπο θα δημιουργήσουμε το νέο δίχτυ ασφαλείας που έχει ανάγκη η Αθήνα», ανέφερε στο ΑΠΕ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας ο κ. Μπακογιάννης.

Ειδήσεις σήμερα:

Περιστέρι - Εξαφάνιση 15χρονης: Τρεις συλλήψεις μετά την έρευνα

Επίδομα βενζίνης... βάσει ΑΦΜ - Πώς θα γίνει η καταβολή του

Ηράκλειο: Σύλληψη γυναίκας που έσφαζε αρνί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο