LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2021 16:43

Υπουργείο Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί την αντιπολίτευση

Ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπουργείο Εργασίας - κτίριο

Ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας γελοιοποιεί τελικά ακόμα και την έννοια αντιπολίτευση!».

«"Ανακάλυψε", μετά από 4μέρες, συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο υπουργός επαναλαμβάνει απλώς τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο. Τίποτα καινούργιο, τίποτα διαφορετικό.

Αναλύει πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και ποια μπορεί να είναι τα οφέλη για τους εργαζόμενους.

Ειδικά, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι εφαρμοζόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στην Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς!», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Αν ενοχλούνται λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τον τρόπο εφαρμογής της, ας μέμφονται τον εαυτό τους! Ακόμα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πια αστεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, δριμεία επίθεση στην «κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χαλκίδα, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνάντησή του με του με την Ένωση Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Πάντως αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αντικατάσταση της αμοιβής με ρεπό δεν συνιστά «μείωση εισοδήματος». Προτείνουμε στον υπουργό εργασίας να δώσει ο ίδιος το «καλό παράδειγμα», ξεκινώντας από το κόμμα του, αντικαθιστώντας δηλαδή τον μισθό των διορισμένων, των μετακλητών και τον δικό  του, με ρεπό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση επικρίνοντας τα όσα είπε ο Υπουργός Εργασίας.

«Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι δεν θα μειωθούν οι απολαβές των εργαζομένων, απλώς αντί για λεφτά θα παίρνουν ρεπό!
«Στον πλανήτη από όπου προέρχεται ο «Σούπερμαν-Χατζηδάκης», προφανώς νόμισμα συναλλαγής είναι τα ρεπό*. Ο εξωγήινος επισκέπτης μας λοιπόν, θεώρησε σοφό να μεταλαμπαδεύσει αυτό το έθιμο στους γήινους όπου τον έριξε η μοίρα, κι έτσι το απόγευμα της Παρασκευής, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Χατζηδάκης, διευκρίνισε πως με το νομοσχέδιο του, δεν μειώνεται ο μισθός των εργαζομένων, απλώς αντί για λεφτά θα πληρώνονται με ρεπό! Τόσο καθαρά, τόσο κυνικά και κυρίως τόσο εξωγήινα περιγράφει ο Υπουργός υποτίθεται Εργασίας, την εργασιακή ζούγκλα που θα δημιουργήσει το νομοσχέδιο του», αναφέρει μεταξύ άλλών σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος για την υπόθεση του ακινήτου στη Σύρο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κομισιόν: Κανένας περιορισμός για τους κατόχους

Τσαβούσογλου σε Δένδια: Η Τουρκία θέλει σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο