LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2020 09:44 | Ανανέωση: 24 Ιουλίου 2020 10:39

Πέτσας: ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πάλι δεύτερος και πιάνεται και αδιάβαστος

Σύγκρουση Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Μακρόν.

Στέλιος Πέτσας

Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδα για να προάγει τα εθνικά συμφέροντα και να πρωταγωνιστεί στην αναβάθμιση θετικών πρωτοβουλιών», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου στα κοινωνικά δίκτυα υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πάλι δεύτερος και πιάνεται και αδιάβαστος».

«Η αλήθεια είναι ότι η “ Σύνοδος των Χωρών του Νότου” (Med 7) είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου 2020 στην Κορσική. Η Ελλάδα μάλιστα, σε συνεννόηση με την Προεδρεύουσα για φέτος Γαλλία, είχε αναλάβει την προετοιμασία της Συνόδου, με προεδρεύοντα στη σχετική προπαρασκευαστική σύσκεψη των Υπουργών στις 4 Ιουνίου 2020, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Λόγω του κορονοϊού, η προγραμματισμένη Σύνοδος στην Κορσική, αναβλήθηκε.

Στη διμερή συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν , στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η αναβληθείσα Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και εκκρεμεί να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.

Κατά τα λοιπά, ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κατρούγκαλο που χαιρετίζουν την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου η οποία ήρθε κατόπιν συνεννόησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για το (έστω όψιμο) ενδιαφέρον τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο σε όλα τα επίπεδα για να προάγει τα εθνικά συμφέροντα και να πρωταγωνιστεί στην αναβάθμιση θετικών πρωτοβουλιών», αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Επίθεση στο Μαξίμου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται «Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και τόσους μήνες δεν έχει κάνει ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη σύγκλησης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις για την οικονομία και τα εθνικά μας ζητήματα. Γιατί άραγε ακόμα και ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μετείχε στην συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ των MED7, δεν κάνει καμία αναφορά σε «προετοιμασία της Συνόδου MED7», κάτι που δεν θα παρέλειπε να επισημάνει εφόσον ίσχυε;».

«Αφού λοιπόν ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για σύγκλησή της, μαθαίνουμε ξαφνικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι αυτό έγινε «κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη». Δεν περίμενε κανείς να αναγνωρίσει η ΝΔ τη σημασία της καθιέρωσης της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει, «το δυστύχημα όμως για τη χώρα είναι ότι δεν περίμενε επίσης κανείς ο κ. Μητσοτάκης να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό, πολλώ δε μάλλον πρωταγωνιστικό, ρόλο στις ευρωπαϊκές ή περιφερειακές πρωτοβουλίες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο