LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2020 12:26 | Ανανέωση: 11 Ιανουαρίου 2020 13:09

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

"Οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Συμφωνεί ο Μητσοτάκης;" διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

AP - Γεωργιάδης - Γεροβασίλη - Πρόσφυγες

Έντονα αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών στους Παξούς, ότι οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα.

"Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;", έγραψε η Όλγα Γεροβασίλη στο Twitter, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και κατά τη διάρκεια της κοινής της παρουσίας με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, "Πρωινοί Τύποι".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1: "Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας". Η Όλγα Γεροβασίλη του συνέστησε να μην ανοίγει τέτοια θέματα περί αλλοίωσης της χώρας: "Εδώ πνίγονται άνθρωποι, η Μεσόγειος έχει γίνει τάφος. Αλλοιώνεται η χώρα από ανθρώπους;" ρώτησε για να πάρει την απάντηση του κ. Γεωργιάδη: "Προφανώς αλλοιώνεται! Προφανώς και ναι, αυτό εννοώ".

Λίγη ώρα αργότερα η κα Γεροβασίλη εξέδωσε και ανακοίνωση επί του θέματος σχολιάζοντας: "Οι πληροφορίες που φτάνουν για την ασύλληπτη τραγωδία στο Ιόνιο μας προκαλούν σοκ και μας γεμίζουν απέραντη θλίψη. Δυστυχώς υπουργός της κυβέρνησης βρήκε αυτή την τραγωδία ως αφορμή για να προχωρήσει σε κήρυγμα μίσους μιλώντας για «προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας» και σε απάνθρωπους αστεισμούς χλευάζοντας τους ανθρώπους που απεγνωσμένα καλούσαν σε βοήθεια λίγο πριν πνιγούν. Η αποτρόπαια ακροδεξιά συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σύνολο της καθώς κανείς τους δεν ένιωσε την ανάγκη να διαφοροποιηθεί".

"Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί προσπάθειας "αλλοίωσης του πληθυσμού", κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε:

"Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα; Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;".

"Η νέα πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες, νοτιοδυτικά των Παξών, που επιχειρούσαν να φύγουν από τη χώρα, γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους. Επιβεβαιώνει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Και το σημερινό ναυάγιο είναι αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσής τους στις “Μόριες” του αίσχους σε όλη την Ελλάδα, που δημιούργησε και επιδείνωσε η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων  με την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Την θλίψη, αλλά και την οργή της, εκφράζει η Ελληνική Λύση, διότι «λόγω της ανικανότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψει τα αθρόα “κύματα” λαθροεισβολής στη χώρα μας, σήμερα είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών!». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το ναυάγιο αυτό προκαλεί ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τους υπευθύνους: Πρώτον, ποιος πληρώνει και έρχονται αυτοί οι άνθρωποι εδώ; Δεύτερον, τους κάλεσε κάποιος να έρθουν στην Ελλάδα; Τρίτον, είναι νόμιμο να μπαίνουν χωρίς χαρτιά και παράνομα στην χώρα μας; Τέταρτον, ποιος σκίζει τις βάρκες; Πέμπτον, είναι σωστό η πτωχευμένη Ελλάδα των αστέγων Ελλήνων να δαπανά τεράστια ποσά (6 σκάφη λιμενικού, 2 ελικόπτερα) και όμως να έχουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών;». 

«Δυστυχώς η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της αποτροπής στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, οδηγεί τη χώρα στην πληθυσμιακή αλλοίωση και την εξαφάνιση των Ελλήνων! Παράκληση προς την ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα Ελληνική Κυβέρνηση, να ακολουθήσει το πρόγραμμα μας ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δήμοι Αττικής και Θεσσαλονίκης: Ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των βρεφονηπιακών18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο