LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2019 17:22 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2019 17:28

Με “Αττίλα” απειλεί τους Κούρδους ο Ερντογάν

Στο… στόχαστρο του “Σουλτάνου” και η Ευρώπη. Στα... χαρτιά η εκεχειρία.

AP - Ερντογάν - Συρία

Πολεμοχαρής ρητορική, επικοινωνιακό κοστούμι Στρατάρχη και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετώντας στρατιωτικά, ξεσηκώνει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των οπαδών του και αποτυπώνει με την κίνηση του το μήνυμα πως ολόκληρη η Τουρκία ζει στον ρυθμό του πολέμου. Σημαδεύει τους Κούρδους της Συρίας και για να τους τρομάξει χρησιμοποιεί τον “Αττίλα”.

«Φαίνεται ότι το τουρκικό έθνος, αυτό το έθνος δεν το έχουν μάθει. Αλλά θα το μάθουν. Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο», δηλώνει κυνικά ο Ερντογάν.

«Αχρείοι θαυμαστές των τρομοκρατών»

Στο στόχαστρο του Σουλτάνου και η Ευρώπη και όσοι  τολμούν να κρίνουν την τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες, είναι αλαζονικοί, είναι δειλοί... αυτοί θα μας σταματήσουν;» ξεσπαθώνει ο Τούρκος πρόεδρος

Εκεχειρία... στα χαρτιά

Η κατάπαυση του πυρός μοιάζει κενό γράμμα καθώς και οι δυο πλευρές κατηγορούν η μια την άλλη για αιματηρές επιθέσεις.

«Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του δεν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας κάθε όπλο από αεροσκάφη έως πυροβολικό στοχεύοντας να εξολοθρεύσουν τους πάντες» τονίζει ο Ταλλάτ Γιουνις, εκπρόσωπος των κουρδικών Αρχών.

«Χρησιμοποιούν ελεύθερους σκοπευτές. Εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις. Ανταποδώσαμε κάποιες από αυτές μέσα στο πλαίσιο της αυτοάμυνας», απαντά ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας για τον θάνατο Τούρκου στρατιώτη από πυρά Κούρδων, όπως ανακολίνσε το υπουργείο Άμυνας

Απειλούν με αποκεφαλισμούς

Ανατριχίλα προκαλούν, εν τω μεταξύ, οι απειλές μισθοφόρων Σύρων ανταρτών που μάχονται στο πλευρό της Τουρκίας: «Ήρθαμε για να σας αποκεφαλίσουμε προδότες, αποστάτες. Με την θέληση του ερχόμαστε σε εσάς. Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε το κομμένα σας κεφάλια». 

Παγιδευμένοι ανάμεσα στα πυρά

Την ίδια ώρα εικόνες απόγνωσης εγκλωβισμένων κατοίκων στην πόλη Τελ Αμπιγιάντ καταγράφουν τα διεθνή πρακτορεία.

 Ουρές για να πάρουν τρόφιμα υπό το παρουσία του τουρκικού στρατού που είναι έτοιμος να συνεχίσει τις επιθέσεις μόλις εκπνεύσει το τελεσίγραφο των 120 ωρών. 

Οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από τη Ρας αλ-Άιν

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, που πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και Σύρους βοηθητικούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Φεύγουν οι Αμερικανοί από τη  βόρεια Συρία

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν, την Κυριακή, από τη μεγαλύτερη βάση τους στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της αποχώρησης περίπου 1.000 στρατιωτών από την περιοχή αυτή που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και μια ΜΚΟ.

Περισσότερα από 70 τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία και μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, συνοδευόμενα από ελικόπτερα, διέσχισαν τη διεθνή διαδρομή περνώντας από την πόλη Ταλ Ταμρ, διαπίστωσε ανταποκριτής του AFP.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αυτοκινητοπομπή αποσύρθηκε από τη βάση Σαρίν, κοντά στην πόλη Κομπάνι, και κατευθύνθηκε προς την επαρχία Χασακέ, ανατολικότερα.

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη

Η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, μεταφέρεται και σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.  Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Κολωνίας αλλά και το Παρίσι ενάντια στις επιχειρήσεις της Άγκυρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Χθες 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο