LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2019 10:18 | Ανανέωση: 12 Οκτωβρίου 2019 10:27

Παναγιωτόπουλος: η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ

Τελικός προορισμός του πλοίου του ΠΝ της Γαλλίας θα είναι το Οικόπεδο 7. Επιβεβαιώνει την παρουσία γαλλικής φρεγάτας η Λευκωσία.

Γιαβούζ - Yavuz - τουρκικά πολεμικά πλοία - φρεγάτες

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη του στον «ΣΚΑΙ» αποκάλυψε ότι η Γαλλία προτίθεται να στείλει φρεγάτα της στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως του είπε η Γαλλίδα ομόλογός του, Φλοράνς Παρλί , στην συνάντηση που είχαν χθες στο Παρίσι.

Με δεδομένο πως το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε γαλλικές και ιταλικές εταιρείες ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του πως και η ιταλική πλευρά θα προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση. Ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλεσε προκλητική ενέργεια την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στο συγκεκριμένο οικόπεδο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου». «Καταγράφουμε την παρουσία, δεν νομίζω πως η πρόθεση κανενός είναι να υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο. Όταν όμως μιλάμε για ναυτικές, στρατιωτικές δυνάμεις, αντίπαλες φαινομενικά σε μία περιοχή, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

Αναφορικά με την συζήτηση που είχε με την κ. Παρλί για την προμήθεια δύο νέων φρεγατών «belhara» o κ. Παναγιωτόπουλος, αφού σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε πως έγινε το πρώτο βήμα με την υπογραφή της επιστολής προθέσεως αλλά; «…Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση».

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Συρία υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται και πρόσθεσε πως η Τουρκία με τις πράξεις της προκαλεί αστάθεια στην περιοχή, ενώ τόνισε πως πλέον είναι σαφές στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ πως η Ελλάδα είναι ο μόνος σταθερός σύμμαχος στην περιοχή.

Επιβεβαιώνει παρουσία γαλλικής φρεγάτας στο τεμάχιο 7 η Λευκωσία

Η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με κράτη μέλη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, ανέφερε κυβερνητική πηγή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την παρουσία πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Από κυπριακής πλευράς επιχειρείται πάντως να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για την παρουσία γαλλικής φρεγάτας στην περιοχή του οικοπέδου 7, με την ίδια πηγή να αναφέρει ότι "δεν υπάρχει πρόθεση στρατιωτικοποίησης της κατάστασης".

"Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. Συνεχίζουμε τις συντονισμένες ενέργειες που περιλαμβάνουν πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε συνεργασία με διάφορες χώρες", ανέφερε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο