LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2019 17:14

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ερντογάν

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία. Ακύρωσε προεκλογικές ομιλίες ο Ερντογάν. Εγκλωβισμένη η Άγκυρα μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Ταγίπ Ερντογάν

Σε αναβρασμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και να ακυρώνει προγραμματισμένες προεκλογικές ομιλίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απάντησε στην τελευταία απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και την καθήλωση των Τούρκων πιλότων που μέχρι τώρα εκπαιδευόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του προγράμματος των μαχητικών F35. Στην ανακοίνωση η απόφαση χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και τονίζεται ότι δεν συνάδει με τις συμμαχικές σχέσεις των δυο χωρών, όπως αναφέρει η DW.

Στο μεταξύ αφού σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία για το επίμαχο θέμα με τον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως το ύφος της επιστολής του Σάναχαν δεν συνάδει με το συμμαχικό πνεύμα και πως ετοιμάζεται η δέουσα απάντηση. Ο κ. Ακάρ πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον αμερικανό υφυπουργό στο τέλος του μήνα, στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, στην Τουρκία έρχεται και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Συρία Γκέιρ Πέτερσεν που θα συναντηθεί με τον ΥπΕξ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίπ και γενικότερα την Συρία.

Φανερά ενοχλημένη και ανήσυχη είναι η κυβέρνηση Ερντογάν και με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας στην περιοχή.

Όλη αυτή η ατζέντα αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη, όταν και συνέρχεται στην Άγκυρα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. Μια σύνθεση ισορροπιών που προκαλεί εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή, την ώρα μάλιστα που στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα συνομιλίες για τα ΜΟΕ μεταξύ αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας –Τουρκίας, 20 μόλις μέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο