LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2019 14:45

Στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (εικόνες)

Το δώρο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την Θεία Λειτουργία.

Κυρ. Μητσοτάκης  - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ελπιδοφόρος

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκαλεσμένος του οικείου Ιεράρχη Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, προκειμένου να λειτουργήσει στην Ελλάδα λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή της ενθρόνισής του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να απευθύνει μήνυμα αγάπης και ενότητας προς τον ελληνικό λαό. 

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που έγινε προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ανέων Μακάριος, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος και ο οικείος Ιεράρχης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας που έφεραν οι Μικρασιάτες από τις πατρογονικές τους εστίες στην Νέα Ιωνία. Αφού αναφέρθηκε για το έργο που έχει προσφέρει ως τώρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθοδοξία του ευχήθηκε να είναι άξιος στη νέα του διακονία, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνέχεια μίλησε για τους δεσμούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τις υπόλοιπες Εκκλησίες και το ρόλο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στους δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ήταν διάκονοι.

Επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, των μικρασιατικών σωματείων και ευχήθηκε οι εκλογές που θα γίνουν τον Ιούλιο να βρουν και πάλι την Ελλάδα ενωμένη. Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ισχυρή ομογένεια της Αμερικής στην οποία υπολογίζει πολύ ότι θα προσφέρει τα μέγιστα για τη στήριξη της διακονίας του εκεί.

Κυρ. Μητσοτάκης  - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ελπιδοφόρος

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προκάτοχό του για τον ανέφερε ότι επιτέλεσε σπουδαίο έργο και όταν ήρθε η ώρα παρέδωσε τη σκυτάλη.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που υποδεχόμαστε σήμερα στη Νέα Ιωνία τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Κυρ. Μητσοτάκης  - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Ελπιδοφόρος

«Είναι ένας άξιος ιεράρχης, ο οποίος αναλαμβάνει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Οι ελπίδες και η αγάπη όλων μας τον συνοδεύουν στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει, να διακονήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και με αυτόν τον τρόπο να επαναβεβαιώσει την ενότητα της εκκλησίας» συνέχισε. «Του εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Η “μπάλα” βρίσκεται στο γήπεδο του Ισραήλ, λέει η ΧαμάςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «ελπίζει» να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις “διαφωνίες” τους με τις ΗΠΑ. Η Χαμάς λέει ότι “η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του Ισραήλ”.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)Σήμερα 07:58 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση σε κεντρικό σημείο στον Βύρωνα.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Τι κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, για την αδράνεια της αστυνομίας αλλά και την ειδική μεταχείριση στον δράστη.

“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία τουΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Την παραπομπή και των τεσσάρων κατηγορουμένων του πληρώματος ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγείται ο εισαγγελέας Πειραιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision – Ημιτελικός: Το RAI αποκάλυψε τι ψήφισε το κοινό12:13“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:00Λαμία: 14χρονος κατάρρευσε μετά από χρήση ναρκωτικών (εικόνες)11:48“Blue Horizon” - Αντώνης Καρυώτης: H εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του11:34Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με ηλικιωμένο που έπεσε σε ρέμα11:21Eurovision 2024 - Σάττι: Όταν ανέβηκα στη σκηνή, κάπως δεν κατάλαβα τι έγινε... (βίντεο)11:08Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς “ανοίγει τις πύλες της”10:55Δολοφονία Κυριακής Γρίβα - Τζούλη: Η ΕΔΕ, η οικογένεια και οι αυτοκτονικές τάσεις (βίντεο)10:43Ρέθυμνο: Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τη θάλασσα10:29Κάρολος: Μου επέτρεψαν να βγω από το κλουβί μου10:16ΔΥΠΑ - Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η διορία για τις αιτήσεις10:03Ευρωεκλογές - Επιστολική ψήφος: ο φάκελος έχει χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται (βίντεο)09:51Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση (βίντεο)09:37Η θρησκευτική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής 09:23Ολυμπιακός - Μεντιλίμπαρ: Πίστευα στην πρόκριση09:10Eurovision: Η εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου08:56Ομιλία Ράμα στην Αθήνα - Τσάνι: δεν έρχεται με πολιτικούς σκοπούς... (βίντεο)08:42Γαλλία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς08:29Λινού: Δεν πρέπει να ανακατεύουμε την επιστημονική γνώση με την πολιτική08:16Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: “Είναι ο μπαμπάς μου” φώναζε το παιδί του (βίντεο)08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο